Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski karavan u Čamurliji, kompletno naselje dobija kanalizacionu mrežu

rssBookmark and Share

Niš 18.02.2023. Južna Srbija Info

Čitavo naselje Čamurlija na teritoriji GO Crveni Krst dobiće kanalizacionu mrežu i ukoliko bude bilo potrebno, Grad će iz budžeta nadomestiti kako bi svako domaćinstvo dobilo kanalizaciju, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prilikom jučerašnjeg razgovora sa meštanima ovog naselja.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Ona je zajedno sa predsednikom GO Crveni Krst Miroslavom Milutinovićem i članovima Gradskog veća razgovarala sa meštanima u okviru gradskog karavana.

Bespredmetno je govoriti da će pola naselja dobiti kanalizaciju, a polovina ne. Sve što eventualno ne bude obuhvaćeno projektom koji se finansira iz sredstava EU, uradiće Grad. Imamo dovoljno para u budžetu i odgovorno tvrdim da će, ukoliko bude bilo potrebe, Grad nadomestiti sve što treba da se uradi da svako domaćinstvo dobije mogućnost priključenja na kanalizacionu mrežu.

Ona je podsetila da je jedan od prioriteta Programa Srbija 2025 rekonstrukcija i izgradnja kanalizacione i vodovodne infrastrukture, te da će projektom koji se finansira iz EU fondova, vrednim 85 miliona evra, pored Čamurlije, kanalizaciju dobiti i Hum, Gabrovac i Jelašnica.

Tokom gradskog karavana, gradonačelnica je saradnicima razgovarala sa meštanima Čamurlije i izgradnji doma kulture i ambulante.

Predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović rekao je da je prioritet u radu i ove godine nastavak izgradnje komunalne infrastrukture i zahvalio gradonačelnici na podršci, posebno tokom svega što je realizovano kao rezultat dogovora sa građanima.


#   Niš   Dragana Sotirovski   kanalizacija   Miroslav Milutinović   Gabrovac   Čamurlijski put   Čamurlija
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima