Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Делегација Мериленда заинтересована за пројекате из области заштите животне средине

rssBookmark and Share

Келеш 19.10.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима састао се са министром заштите животне средине Гораном Триваном и привредно-политичком делегацијом државе Мериленд из САД-а којима је презентовано неколико пројеката из области заштите животне средине-депонија Келеш и постројење за пречишћавање отпадних вода.

Делегација Мериленда заинтересована за пројекате из области заштите животне средине

Градоначелник Булатовић се нада да ће након ове пријатељске посете доћи до успостављања конкретне сарадње двају земаља.

Заменик државног секретара Мериленда Луис Борунда истакао је да је јако задовољан посетом Србији и пројекте из Ниша оценио јако интересантним. Он је нагласио да ће они свакако допринети привредном развоју Ниша. Оно што се дешава на пољу економског развоја овде у граду је паралелно са приоритетима на којима ми као држава Мериленд инсистирамо у нашем раду, а то су заштита животне средине, инфраструктура, образовање и инфраструктура која доприноси бољем привредном развоју.

Министар Триван је нагласио да Србија великим корацима корача ка заштити животне средине, стекли су се услови за то, овде има прилично знања али нам недостаје новац и део технологије. Он је истакао да је зато потребно потражити финансијску помоћ да би се инвестирало у заштиту животне средине и да нема области која не дотиче животну средину. Захвалио је делегацији из Мериленда што је довела и представнике 15 компанија из области заштите животне средине са којима се интензивно разговара о успостављању сарадње, у областима отпадних вода и ремедијације земљишта. Такође, захвалио је држави Мериленд на донацији система за ефикасну и модерну, али и брзу  анализу квалитета земљишта који је Србији преко потребан. Он је наглаасио да ће ова сарадња бити дугорочна и да ће дати резултате.

Коментара: 0


#   Келеш   образовање   САД   Дарко Булатовић   отпадне воде   Регионална депонија Ниш   Заштита животне средине   Горан Триван   Министарство заштите животне средине   Мериленд САД
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима