Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа

rssBookmark and Share

Лесковац 23.04.2011. Душан Коцић

Главне смернице Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа

Власинско језеро: бржи развој
Власинско језеро: бржи развој

Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа је друштво са ограниченом одговорношћу, непрофитна организација, која је основана новембра 2006. године са главним циљем да подржи друштвени и економски развој региона.

Оснивачи Центра су општине Јабланичког и Пчињског округа: Лесковац, Медвеђа, Бојник, Лебане, Власотинце, Црна Трава, Врање, Сурдулица, Владичин Хан, Босилеград, Трговиште, Прешево и Бујановац

Оснивачи су такође и Регионална привредна комора, представници приватног сектора : ‘’Здравље Актавис’’ - Лесковац, ‘’Кнауф Инсулатион’’ - Сурдулица, ‘’Бритиш Американ Тобако”- Врање, као и пдставници цивилног сектора: ‘’Ресурс центар’’ - Лесковац, ‘’Генератор’’ – Врање и ,,Одбор за људска права’’ -Бујановац.

У вођењу развоја и активност, мисија Центра је следећа: Оснивање институције чији ће резултат бити интеграција развојних напора у кооперативан, агресиван и резултатима оријентисан приступ, који ће стимулисати економски и друштвени развој у Јужној Србији.

У испуњењу ове мисије, Центар има неколико стратешких циљева према којима ће усмеравати своје оперативне активности, као што су развој регионалног туризма, препреке у инвестирању у региону, студије изводљивости за водоснабдевање Бујановца и Прешева, студија изводљивости за регионалне путеве, регионални просторни план и студија изводљивости за управљање чврстим отпадом и реализација канализационог прстена и постројења за пречишћавање отпадних вода око Власинског језера.

 

Коментара: 0


#   Лесковац   Врање   Бујановац   Власотинце   Бојник   Лебане   Медвеђа   Црна Трава   Босилеград   Владичин Хан   Прешево   Сурдулица   Трговиште   Власинско језеро   Јабланички округ   Пчињски округ     људска права   Регионална привредна комора   Привредна комора   Здравље Актавис   студија изводљивости   пречишћавање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима