Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

rssBookmark and Share

Leskovac 23.04.2011. Dušan Kocić

Glavne smernice Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Vlasinsko jezero: brži razvoj
Vlasinsko jezero: brži razvoj

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga je društvo sa ograničenom odgovornošću, neprofitna organizacija, koja je osnovana novembra 2006. godine sa glavnim ciljem da podrži društveni i ekonomski razvoj regiona.

Osnivači Centra su opštine Jablaničkog i Pčinjskog okruga: Leskovac, Medveđa, Bojnik, Lebane, Vlasotince, Crna Trava, Vranje, Surdulica, Vladičin Han, Bosilegrad, Trgovište, Preševo i Bujanovac

Osnivači su takođe i Regionalna privredna komora, predstavnici privatnog sektora : ‘’Zdravlje Aktavis’’ - Leskovac, ‘’Knauf Insulation’’ - Surdulica, ‘’Britiš Amerikan Tobako”- Vranje, kao i pdstavnici civilnog sektora: ‘’Resurs centar’’ - Leskovac, ‘’Generator’’ – Vranje i ,,Odbor za ljudska prava’’ -Bujanovac.

U vođenju razvoja i aktivnost, misija Centra je sledeća: Osnivanje institucije čiji će rezultat biti integracija razvojnih napora u kooperativan, agresivan i rezultatima orijentisan pristup, koji će stimulisati ekonomski i društveni razvoj u Južnoj Srbiji.

U ispunjenju ove misije, Centar ima nekoliko strateških ciljeva prema kojima će usmeravati svoje operativne aktivnosti, kao što su razvoj regionalnog turizma, prepreke u investiranju u regionu, studije izvodljivosti za vodosnabdevanje Bujanovca i Preševa, studija izvodljivosti za regionalne puteve, regionalni prostorni plan i studija izvodljivosti za upravljanje čvrstim otpadom i realizacija kanalizacionog prstena i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda oko Vlasinskog jezera.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   Vranje   Bujanovac   Vlasotince   Bojnik   Lebane   Medveđa   Crna Trava   Bosilegrad   Vladičin Han   Preševo   Surdulica   Trgovište   Vlasinsko jezero   Jablanički okrug   Pčinjski okrug   razvoj
@


 


[ Dodaj komentar ]