Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

rssBookmark and Share

Leskovac 23.04.2011. Dušan Kocić

Glavne smernice Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Vlasinsko jezero: brži razvoj
Vlasinsko jezero: brži razvoj

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga je društvo sa ograničenom odgovornošću, neprofitna organizacija, koja je osnovana novembra 2006. godine sa glavnim ciljem da podrži društveni i ekonomski razvoj regiona.

Osnivači Centra su opštine Jablaničkog i Pčinjskog okruga: Leskovac, Medveđa, Bojnik, Lebane, Vlasotince, Crna Trava, Vranje, Surdulica, Vladičin Han, Bosilegrad, Trgovište, Preševo i Bujanovac

Osnivači su takođe i Regionalna privredna komora, predstavnici privatnog sektora : ‘’Zdravlje Aktavis’’ - Leskovac, ‘’Knauf Insulation’’ - Surdulica, ‘’Britiš Amerikan Tobako”- Vranje, kao i pdstavnici civilnog sektora: ‘’Resurs centar’’ - Leskovac, ‘’Generator’’ – Vranje i ,,Odbor za ljudska prava’’ -Bujanovac.

U vođenju razvoja i aktivnost, misija Centra je sledeća: Osnivanje institucije čiji će rezultat biti integracija razvojnih napora u kooperativan, agresivan i rezultatima orijentisan pristup, koji će stimulisati ekonomski i društveni razvoj u Južnoj Srbiji.

U ispunjenju ove misije, Centar ima nekoliko strateških ciljeva prema kojima će usmeravati svoje operativne aktivnosti, kao što su razvoj regionalnog turizma, prepreke u investiranju u regionu, studije izvodljivosti za vodosnabdevanje Bujanovca i Preševa, studija izvodljivosti za regionalne puteve, regionalni prostorni plan i studija izvodljivosti za upravljanje čvrstim otpadom i realizacija kanalizacionog prstena i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda oko Vlasinskog jezera.

 


#   Leskovac   Vranje   Bujanovac   Vlasotince   Bojnik   Lebane   Medveđa   Crna Trava   Bosilegrad   Vladičin Han   Preševo   Surdulica   Trgovište   Vlasinsko jezero   Jablanički okrug   Pčinjski okrug     ljudska prava   Regionalna privredna komora   Privredna komora   Zdravlje Aktavis   studija izvodljivosti   prečišćavanje
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima