Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Годину дана ангажовања Заједничких снага војске и полиције на граници Србије са Бугарском и Македонијом

rssBookmark and Share

Димитровград 23.07.2017. Јужна Србија Инфо

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић посетили су јуче Заједничке снаге Војске Србије и МУП-а, које штите 464 километра државне границе према Бугарској и Македонији од уласка илегалних миграната.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Министар је подсетио на то да Заједничке снаге Војске и МУП-а онемогућују активности кријумчара људи у својим зонама одговорности.

Према његовим речима, највећи број покушаја илегалног преласка државне границе регистрован је из правца Македоније у ширем рејону Миратовачког поља, и из Бугарске, у зонама код Зајечара и Димитровграда.

Од почетка ангажовања Заједничких снага за обезбеђење државне границе откривено је 21.412 илегалних миграната. Од преласка је одустало 20.115, а у прихватне центре смештено је 1.297 особа, прецизирао је Вулин.

Заједничке снаге Војске и полиције спречиле су од почетка ангажовања 128 покушаја кријумчарења људи, а процесуирано је 147 кријумчара.

Крајем 2016. године уочене су промене праваца кретања миграната и њихов интензивнији улазак из Црне Горе, што је условило ангажовање снага за обезбеђење дела границе са том земљом, ради спречавања илегалних прелазака државне границе са тог простора, чиме је образован још један сектор одговорности.

Ангажовање Заједничких снага Војске и полиције трајаће докле год буде потребе за њим и док надлежни ограни не донесу одговарајуће одлуке.

До тада, сви припадници Војске Србије и МУП своје задатке извршавају професионално и посвећено уз пуно поштовање важећих закона Републике Србије, поступајући према мигрантима хумано и одговорно.

Коментара: 0


#   Димитровград   МУП РС   Александар Вулин   Љубиша Диковић   мигранти  граница  Војска Србије  Заједничке снаге војске и полиције
@VulinAleksandar @
[ Додај коментар ]