Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш није ни међу првих пет градова у Србији по брзини добијања грађевинске дозволе

rssBookmark and Share

Босилеград 15.08.2017. З.С Јужна Србија Инфо

Иако се нишке власти хвале како се не територији града великом брзиним добија грађевинска дозвола, према званичним подацима, Ниш није ни међу првих пет градова у србији по ефикасности.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Грађевинска дозвола најбрже се добија у општинама Владимирци и Кнић, за само један радни дан, у Убу, Сјеници и Новој Вароши за два, док су од градова најбољи Чачак, Врање, Кикинда, Сремска Митровица и Сомбор, где се на дозволу чека између два и четири дана, наводи се у последњем извештају Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

После више од годину и по дана од увођења електронске грађевинске дозволе, готово све локалне самоуправе у Србији издају грађевинске дозволе и локацијске услове у краћем року од оног који је предвиђен Законом о планирању и изградњи, а то је 28 радних дана.

Локацијски услови најбрже се добијају у општинама Горњи Милановац, Свилајнац,  Љиг, Босилеград и Врбас, за осам до 10 дана, а од градова у Чачку, Зајечару, Новом Пазару, Врању и Крушевцу, где процедура траје између 10 и 13 дана.

Коментара: 1


#   Босилеград   Сремска Митровица   Дирекција за урбанизам и изградњу   грађевинска дозвола   статистика   Министарство грађевинарства   10 дана
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Marko, 16.08.2017.:
    Ja sam podneo zahtev za izdavanje lokacijskih uslova u Staroj Pazovi. Probili su sve zakonom propisane rokove i tek nakon trećeg urgiranja putem telefona su u roku od pola sata rešili predmet i poslali ga u katastar. Još uvek čekam na rešenje. sve u svemu ni izbliza nije tako brzo kao što se hvale.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима