Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић

rssBookmark and Share

Лесковац 30.04.2011. Душан Коцић

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић и његова задужења

Слободан Коцић од јуна 2007. до марта 2009. године био је начелник Јабланичког управног округа, а 19. марта 2009. године изабран за градоначелника Лесковца

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић
Градоначелник Лесковца Слободан Коцић

ЛЕСКОВАЦ – Слободан Коцић, актуелни градоначелник Лесковца, рођен је у Инђији 1966. године. Основну школу завршио је у Манојловцу, општина Лесковац, а Средњу Економску у Лесковцу. Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду, на Одсеку за међународну политику.

Од 2001. до 2002. године био шеф Кабинета председника Општине Лесковац изабраног на изборима 24. септембра 2000. године. Од 2002. године до фебруара 2003. године био је начелник Управе за опште послове СО Лесковац. Од фебруара 2003. године је шеф Канцеларије „Контакт Србија“ у Лесковцу. Од 2004. године до новембра 2006. године ради у Регионалној привредној комори у Лесковцу као координатор за односе са Владом Републике Србије и привредом.

Од новембра 2006. до јуна 2007. године обавља послове шефа Кабинета председника Општине Лесковац др Владана Маринковића. Од јуна 2007. до марта 2009. начелник је Јабланичког управног округа. Слободан Коцић је 19. марта 2009. године изабран је за градоначелника Лесковца – наводи се на званичном сајту Града на Ветерници.

Коцић је члан Демократске странке од 1999. године, а у периоду од 2004. до 2006. године био члан Председништва Демократске странке за Јабланички, Пчињски и Топлички округ. На седници Главног одбора Демократске странке, 25. марта 2006. године, изабран за члана Извршног одбора Демократске странке. Председник је Градског одбора Демократске странке Лесковац и члан Главног одбора Демократске странке.

Ожењен је, Анђелијин и Лукин тата.

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић представља и заступа Град, предлаже начин решавања питања о којима одлучује Скупштина града, наредбодавац је за извршење буџета, оснива градску службу за инспекцију и ревизију коришћења буџетских средстава, усмерава и усклађује рад градских управа, даје сагласност на опште акте којима се уређује број и структура запослених у установама које се финансирају из буџета града, број и структура запослених и других лица која се ангажују на остваривању програма или дела програма корисника буџета и број и структура запослених у јавним предузећима Града, доноси појединачне акте за које је овлашћен законом, Статутом или одлуком Скупштине, непосредно извршава и стара се о извршавању одлука и других аката Скупштине града када га за то одреди Скупштина града, представља и заступа Градско веће, сазива и води седнице Градског већа, одговара за законитост рада Градског већа, обуставља од примене одлуку Градског већа за коју сматра да није сагласна са законом, подноси извештај Скупштини града о извршавању одлука и других аката Скупштине града, по сопственој иницијативи или на захтев Скупштине града, поставља и разрешава помоћнике Градоначелника, покреће поступак за оцену уставности или законитости закона и другог општег акта Републике Србије којим се повређује право на локалну самоуправу, подноси жалбу Уставном суду Републике Србије, ако се појединачним актом или радњом државног органа или органа Града онемогућава вршење надлежности Града, предлаже разрешење и избор заменика градоначелника, односно члана Градског већа, образује стручна радна тела за поједине послове из своје надлежности, одлучује о прибављању опреме мање вредности и потрошног материјала, врши и друге послове утврђене, законом, Статутом и другим актима Градске скупштине Лесковца.

Коментара: 0


#   Лесковац   градоначелник   Градско веће   Слободан Коцић   Топлички округ   Скупштина града   Ана Маринковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима