Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Хостели, апартмани и глупости": Изабрани нови директори у Нишу, уз незаобилазне коментаре

rssBookmark and Share

14.03.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

"Ти причаш глупости".... "А ти, имаш хостел у...", само је део расправе између Бранислава Јовановића, одборника "Ниш мој град" у СГ Ниша и директора Туристичке организације, на данашњој седници Скупштине града Ниша

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

На овој седници се, између осталог, расправљало о именовању директора јавних предузећа и установа.

Како је раније најављено, Драгана Петровић, секретар у нишком Народном позоришту, на данашњем заседању Скупштине, изабрана је за в.д. директора, уместо смењеног управника Ивана Вуковића.

Опозициони одборници ДЈБ су негодовали, јер сматрају да је непримерено и "скандалозно" да се на таквом месту нађе правница, која је 2012. године, погрешно тумачила закон, тврдећи да управо Иван Вуковић испуњава све услове конкурса, иако је тада још био студент, без дана радног искуства у струци.

Шеф одборничке групе СНС-а и бивши градоначелник Зоран Перишић, не види ништа спорно у томе, јер како каже, "Петровић ће бити у неку руку "техничко лице", које има задатак да припреми конкурс за избор директора у тој установи културе".

У току заседања СГ Ниша, више пута прекидан од председавајућег, одборник коалиције "Ниш мој град", Бранислав Јовановић, коментарисао је рад јавних предузећа и избор директора, да би у једном тренутку између њега и Уроша Парлића, директора ТОН-а, дошло до вербалног инцидента и прозивки, ко има хостел, ко апартман у Грчкој, а ко прича "глупости".

Данијела Марковић, досадашња директорка нишког Регионалног центра за професионални развој и образовање у просвети, поново је изабрана на ту функцију, без гласа против и уздржаних, као и Милорад Јеркан, директор Дома здравља у Нишу.

Предлог да се Татјана Миленковић, наставница српског језика у ОШ "Десанка Максимовић" у селу Чокот, постави на место директора Народнох музеја, је повучен.

Коментара: 1


#   образовање   Зоран Перишић   Бранислав Јовановић   Иван Вуковић   Милорад Јеркан   Урош Парлић   Скупштина града Ниша   опозиција   Данијела Марковић   Драгана Петровић   Татјана Миленковић
@ProfdrPerisic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Vuk, 15.03.2017.:
    Tatjana Milenković nije nastavnica srpskog jezika u OŠ "Desanka Maksimović". Samo je bila na zameni. Nije u stalnom radnom odnosu.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима