Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Инспектор Нововић: Невероватно задовољство када сам видео Монику живу

rssBookmark and Share

Ниш 31.12.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Инспектор Криминалистичке полиције Златко Нововић први је у недељу дошао до куће у селу Пасјача у којој је након десет дана потраге пронађена отета девојчица Моника Каримановић. Каже да је Моника била уплашена јер јој је Нинослав Јовановић говорио да ће полиција да их туче ако их пронађе.

Фото: РТС
Фото: РТС

Златко Нововић каже да су полицајци у недељу на терену прикупљали обавештења од грађана и обилазили напуштене куће, викендице и помоћне објекте, трагајући за Моником и Нинославом Јовановићем.

Истиче да су апеловали на грађане да пријављују уколико виде нешто необично и сумњиво и обилазе своје објекте и када полиција оде.

"Јавио се човек и рекао да је видео Нинослава Јовановића. Како ми је рекао, његов син га од раније лично познаје. У односу на дојаву дежурне службе, били смо тамо у року од десетак минута. Део људства је кренуо у правцу у којем је Јовановић побегао, а ја сам дошао до куће где су чекали власник и његов син", објашњава Нововић.

Каже да је, приликом сусрета, Моника била уморна, исцрпљена, збуњена и уплашена.

"Седела је на кревету и молила је да је не бијемо, иако сам јој ја већ рекао да сам из полиције. Касније је рекла да јој је Нинослав причао да ће полиција много да их туче уколико их ухвати", прича инспектор Нововић.

Oдмах је обавестио надлежне и позвао Моникину мајку да би је мало опустио док не дође екипа Хитне помоћи.

"Невероватно је задовољство када нађете живо и надам се здраво дете у таквој ситуацији", истиче Нововић.

Нововић истиче да нико од његових колега нема осећај да је Нова година.

"Изгубили смо појам о времену. Од петка, када је пријављен нестанак до данас, идемо само на седам, осам сати кући, одспавамо, спремимо се и враћамо се назад", објашњава инспектор Златко Нововић.


#   Ниш   полиција   полицајци   ПУ Ниш   Нинослав Јовановић   Моника Каримановић   Златко Новаковић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима