Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Само у Србији: Министарство правде дели санитетска возила

rssBookmark and Share

Ниш 08.12.2016. извор: Блиц

Министарка правде Нела Кубуровић и министар здравља Златибор Лончар уручили су данас у Нишу кључеве нових санитетских возила која су прибављена новцем добијеним на конкурсу Министарства правде.

Министри Кубуровић и Лончар у нишкој Хитној помоћи  Фото: К. Каменов
Министри Кубуровић и Лончар у нишкој Хитној помоћи Фото: К. Каменов

Прикупљеним новцем по основу одлагања кривичног гоњења, 21 здравствена установа у Србији добила је ново возило, међу којима су Алексинац, Ужице, Чајетина, Бор, Нова Варош, Крушевац и други.

- На конкурсу је учествовало више од 1.000 корисника, 67 је добило на основу пројеката, међу којима је био и пројекат Министарства здравља у вредности од 101, 8 милиона динара, намењених за куповину нових санитетских возила. Оно што могу да најавим да ће Министарство правде наставити и следеће године, а већ у јануару очекују нас нови конкурс и расподела - рекла је министарка правде Нела Кубуровић.

Министар здравља Златибор Лончар најавио је да ће сва саинитетска возила у Србији бити замењена и да ће министартва наставити међусобно да сарађују.

- Пре два дана смо се са министром финансија договорили да ћемо са овим наставити и да ћемо заменити сва возила у Србији. Већ у јануару идемо на набавку два нова возила за превремено рођене бебе, једно возило иде у Ниш, а друго у Крагујевац. Овим смо доказали да системски и организовано можемо да урадимо нешто, а да то буде од изузетне користи. Оно је што је најбитније ова возила су опремљена најсавременијом опремом, то су такорећи покретне болнице које су за само пет месеци збринули 11.000 наших грађана - рекао је Лончар.

Именовање директора КЦ Ниш у наредном периоду

Клинички центар ради најнормалније, нема никаквих проблема, има тренутно свог директора тако да је то процедура и управног одбора и комисије које заседају, тако да ће се то десити у наредном периоду, рекао је данас у Нишу министар здравља Златибор Лончар одговарајући на питање "Блица" када ће бити именован нови директор КЦ Ниш.

Тројица лекара конкурисала су за место директора Клиничког центра, актуелни директор Зоран Радовановић, бивши градоначелник Ниша Зоран Перишић и Милан Јовановић.

Обзиром да је Управни одбор требало да достави свој предлог Влади, а то није учинио јер седница одбора није ни одржана, министар и Влада Србије би до краја месеца требало да именују вршиоца дужности.

Три репрезентативна синдиката у Клиничком центру Ниш - синдикат Независност, Синдикат медицинских сестара и техничара и Савез самосталних синдиката подржали су кандидатуру актуелног директора КЦ Ниш Зорана Радовановића за нови мандат. Представници наводе да у свом чланству имају 80 одсто запослених у Клиничком центру у Нишу у којем ради око 2.900 људи.

И. Анђелковић

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   Крушевац   Клинички центар Ниш   синдикат   Зоран Радовановић   Зоран Перишић   Милан Јовановић   Златибор Лончар   Клинички центар   Министарство правде   санитет   Синдикат независност   Управни одбор   Нела Кубуровић
@tigerzoki @ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима