Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Samo u Srbiji: Ministarstvo pravde deli sanitetska vozila

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2016. izvor: Blic

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručili su danas u Nišu ključeve novih sanitetskih vozila koja su pribavljena novcem dobijenim na konkursu Ministarstva pravde.

Ministri Kuburović i Lončar u niškoj Hitnoj pomoći  Foto: K. Kamenov
Ministri Kuburović i Lončar u niškoj Hitnoj pomoći Foto: K. Kamenov

Prikupljenim novcem po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, 21 zdravstvena ustanova u Srbiji dobila je novo vozilo, među kojima su Aleksinac, Užice, Čajetina, Bor, Nova Varoš, Kruševac i drugi.

- Na konkursu je učestvovalo više od 1.000 korisnika, 67 je dobilo na osnovu projekata, među kojima je bio i projekat Ministarstva zdravlja u vrednosti od 101, 8 miliona dinara, namenjenih za kupovinu novih sanitetskih vozila. Ono što mogu da najavim da će Ministarstvo pravde nastaviti i sledeće godine, a već u januaru očekuju nas novi konkurs i raspodela - rekla je ministarka pravde Nela Kuburović.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će sva sainitetska vozila u Srbiji biti zamenjena i da će ministartva nastaviti međusobno da sarađuju.

- Pre dva dana smo se sa ministrom finansija dogovorili da ćemo sa ovim nastaviti i da ćemo zameniti sva vozila u Srbiji. Već u januaru idemo na nabavku dva nova vozila za prevremeno rođene bebe, jedno vozilo ide u Niš, a drugo u Kragujevac. Ovim smo dokazali da sistemski i organizovano možemo da uradimo nešto, a da to bude od izuzetne koristi. Ono je što je najbitnije ova vozila su opremljena najsavremenijom opremom, to su takoreći pokretne bolnice koje su za samo pet meseci zbrinuli 11.000 naših građana - rekao je Lončar.

Imenovanje direktora KC Niš u narednom periodu

Klinički centar radi najnormalnije, nema nikakvih problema, ima trenutno svog direktora tako da je to procedura i upravnog odbora i komisije koje zasedaju, tako da će se to desiti u narednom periodu, rekao je danas u Nišu ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovarajući na pitanje "Blica" kada će biti imenovan novi direktor KC Niš.

Trojica lekara konkurisala su za mesto direktora Kliničkog centra, aktuelni direktor Zoran Radovanović, bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić i Milan Jovanović.

Obzirom da je Upravni odbor trebalo da dostavi svoj predlog Vladi, a to nije učinio jer sednica odbora nije ni održana, ministar i Vlada Srbije bi do kraja meseca trebalo da imenuju vršioca dužnosti.

Tri reprezentativna sindikata u Kliničkom centru Niš - sindikat Nezavisnost, Sindikat medicinskih sestara i tehničara i Savez samostalnih sindikata podržali su kandidaturu aktuelnog direktora KC Niš Zorana Radovanovića za novi mandat. Predstavnici navode da u svom članstvu imaju 80 odsto zaposlenih u Kliničkom centru u Nišu u kojem radi oko 2.900 ljudi.

I. Anđelković


#   Niš   Aleksinac   Kruševac   Klinički centar Niš   sindikat   Zoran Radovanović   Zoran Perišić   Milan Jovanović   Zlatibor Lončar   Klinički centar   Ministarstvo pravde   sanitet   Sindikat nezavisnost   Upravni odbor   Nela Kuburović
@tigerzoki @ProfdrPerisic @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima