Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Са мамом на посао у фабрике грчког инвеститора

rssBookmark and Share

Лесковац 11.11.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Лесковац је добио први фабрички вртић. Радници „Аутостопа“, „Лескобегса“ и фирме „Илуминејш технолоџис“, од данас на посао могу да поведу децу.

Фото: РТС
Фото: РТС

Загрљај на трен током радног времена. Да унесе сигурност и Ањи и њеној мами. Вртић отворен у кругу три фабрике грчког инвеститора које запошљавају 900 радника донео је олакшање.

„Много значи посебно што сам две године покушавала да упишем дете и нисам успела, много значи, деца су презадовољна и ми такође“, каже Сузана Ристић.

„Знаш да су ту поред мене, било шта да им се деси или да се разболе, ту сам, одмах сам ту тако да ми много значи“, истиче Драгана Јовановић.

Ново, топло, чисто. Уживају малишани, али задовољство не крије ни 12 запослених који ће о њима бринути у две смене.

„Ја сам пресрећна што сам добила посао“, каже васпитачица Дејана Цветковић.

Сан се остварио. У Лесковац је дошао 2011. године. Кренуо је са 50 радника и производњом ауто-пресвлака у потпуно урушеној бившој текстилној фабрици. Циљ су задовољни радници, каже Грк Панајотис Пицикос, власник фабрика, однедавно српски држављанин.

„Ми смо дуго ово планирали, јер наша деца су наша будућност. Волели бисмо да ово постане модел за све компаније“, каже Панајотис Пицикос, власник фабрика.

Места има за осамдесеторо деце. Уколико овај пример буду следили још неки страни инвеститори попут „Џинсија“, где је за осам година рођено 300 малишана, решио би се дугогодишњи проблем Предшколске установе „Вукица Митровић“, све дуже листе чекања.


#   Лесковац   деца   фабрика   вртићи   запослени   радно време   Аутостоп компанија   Лескобегс Белгија   Илмуниш компанија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима