Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Љубав према фудбалу, врући кромпири и (не)намерно успоравање избора директора у Нишу...

rssBookmark and Share

10.10.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Данас истиче осми дан како је директорима 11 јавних предузећа истекао мандат, а нема ни назнаке када ће бити изабрани нови. Из Градског већа паушално поручују да се "надају" да ће то бити ускоро, на првој седници Скупштине града.

Нема назнаке решења кризе у избору директора, Фото: Јужна Србија
Нема назнаке решења кризе у избору директора, Фото: Јужна Србија

Све је више незадовољних грађана, пре свега из редова опозиције који негодују због застоја у избору директора јавних предузећа у Нишу.

Иако је Комисија за избор директора 6. октобра доставила допис Градском већу, СГ Ниша и Градској управи у коме појашњава да Градско веће осим функције припреме предлога акта о именовању прворангираног и достављању СГ нема других законских овлашћења у самом изборном поступку, још увек нема назнаке разрешења овог интересно-политичког "гордијевог чвора", осим спорадичних изјава заменика градоналечника Ниша да Веће неће бити само техничка служба и спроводник између Комисије и Скупштине града, притом не објашањавајући на који начин и када ће се ова траги-комична ситуација завршити.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић "врућ кромпир" односа са јавношћу по овом питању, је препустио заменику Мулошу Банђуру, који је и сам био један од кандидата на конкурсу за избор директора Нишког водовода.

Пасионирана љубав градоналечника Ниша према фудбалу, коју он сам често истиче, не би била спорна, чак је и за похвалу, да се не форсира баш сада, његовим учесталим одласцима на фудбалске уткамице по земљи и ван ње, када по речима многих, "село гори". А да "гори", види се по све већеој нервози пре свега прворангираних кандидата по одлуци Комисије и оних незадовољнх који би да промене исход, позивајући се на "сумњиви" састав Комисије коју су и само изабрали већином у Скупштини града.

Градоначелник Ниша у друштву познатих, на утакмици наше репрезентације у Бечу (Хотел Хајат)

По старом добром српском обичају, кад не може домаћи онда ситуацију решава "виши фактор", кога према незваничним информацијама представља Дарко Глишић председник ИО СНС-а, појачан Братиславом Гашићем.

Овај двојац требао би у наредних пар дана да стигне у Ниш, можда већ данас, "пресуди" и донесе коначну одлуку о признавању одлуке Комисије, увођења вд стања, или неку трећу.

Нишкој јавности остаје да сачека и препричава...

Коментара: 0


#   Братислав Гашић   СНС   Градско веће   Дарко Булатовић   Милош Банђур   Скупштина града Ниша   Комисија за избор директора   Дарко Глишић
@sns_srbija @DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима