Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мајка мале Миле: Бескрајно смо захвални васељенском патријарху Вартоломеју на помоћи!

rssBookmark and Share

Пирот 18.05.2017. Пиротске вести, Јужна Србија Инфо

Без огромне подршке васељенског патријарха Вартоломеја, који је у молитвама са својим монасима помињао малу Милу Панић, док су јој се лекари клинике у Истанбулу борили за живот, породица Панић, као и мала Мила, тешко би пребродили изузетно тежак период кроз који је прошла.

Фото: Васељенска патријаршија
Фото: Васељенска патријаршија

Милина мајка Јелена за Пиротске вести прича о невероватном гесту патријарха Вартоломеја, који је по први пут посетио малу Милу у клиници, одмах након операције, а овај гест зачудио је и особље клинике, које му се уз огромно поштовање поклонило приликом посете одушевљено несвакидашњим гестом.

-Када смо стигли у Истанбул, налазили смо се у изузетно тешкој ситуацији, растргнути између стрепње и страха замолили смо нашег преводиоца да нас одведе у било какав храм да се помолимо Богу. Он нам је рекао да ће нас одвести у православни храм, где смо са Милом, након хемотерапије, отишли и провели цело преподне у молитви. Тада нам је пришао један од свештеника и на наше запрепашћење казао да патријарх жели да нас прими и да поразговара са нама. Ни у сну нисмо очекивали да ћемо на овакав начин бити дочекани и да ћемо доживети невероватну почаст од стране патријарха коме смо веома захвални на помоћи. Примили су нас уз велике почасти, доживели смо невероватну част јер смо седели у кабинету где су на пријему били пре нас супруга тадашњег председника Србије Драгица Николић, затим хрватска председница Колинда Грабар Китаровић и многи други. Неизмерно смо захвални јер нам је тај гест патријарха Ватроломеју, на психичком плану невероватно значио и дао нам снаге да се боримо у моменту када смо били скрхани од страха и безнађа у коме смо се налазили. Тада је патријарх даривао Милу и нас и обећао да ће се молити да Мила оздрави. Сваки дан су звали људи из његовог окружења да питају у клиници како је Мила, да ли је добро, како реагује на терапије. Чак, након тешке операције која је трајала више од пет сати, патријарх је првог дана лично дошао у клинику "Ачибадем", што је заиста случај какав не памти особље Клинике. Тада смо видели да патријарх ужива огромно поштовање јер су му се приликом посете поклонило комплетно особље клинике на челу са управницима и свим лекарима. Тај гест нас је просто оставио без даха и дао нам још више снаге и нама а посебно Мили да наставимо нашу борбу са тешком болешћу-казала је Пиротским вестима Милина мајка, Јелена.

Коментара: 0


#   Пирот   лечење  Истанбул  Васељенска патријаршија  Патријарх Вартоломеј  Мила Панић  Јелена Панић
@
[ Додај коментар ]