Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар просвете на ФОРУМУ МЛАДИХ НАУЧНИКА

rssBookmark and Share

Бановина 01.03.2016. Јужна Србија Инфо

На иницијативу Јована Милића, некадашњег ученика МТШ „15.мај“, Машинска техничка школа „15.мај“ у сарадњи са порталом „Нађи Раоула“, а уз подршку Скупштине Града организује конференцију „Форум младих научника ... Изазови и проблеми“.

Министар просвете на ФОРУМУ МЛАДИХ НАУЧНИКА

Циљ конференције је отварање фонда за сиромашне младе научнике.

„Ово је наставак прошлогодишње конференције „И ја имам сан“, коју је наша школа организовала. Драго ми је да овај догађај организују некадашњи ученици у сарадњи са новим ђацима наше школе и надам се да ће конференција бити успешна“- изјавила је Славица Јукић, директорка МТШ „15.мај“.

Као панелисти на конференцији очекују се директор центра за социјални рад Зоран Јовић, али и представници многих страних Амбасада у нашој земљи. Један од њих је Аташе за културу у Амбасади Немачке.

„Одлучили смо се да позовемо и стране Амбасадоре и да сви заједно причамо о овом проблему, који је битан за све нас. Желели смо да чујемо њихова искуства, каква је ситуација у њиховим земљама, какви су начини студирања у тим државама и др“- изјавио је Јован Милић, идејни творац конференције, иначе студент Машинског Факултета у Нишу и овогодишњи добитник Светосавске награде Министарства просвете.

На конференцији очекује се и премијера филма „Млади научници на крилима сиромаштва“, који представља приче многих младих породица, научника и талената. 

„Истраживање за филм траје од октобра месеца. Многе тв станице су нам позајмиле своје материјале, а неке приче смо и ми сами радили. Управо те приче које смо сами радили су јако тешке и некако смо на својој кожи осетили како је тим младим људима. Иако су сиромашни ти млади таленти не губе наду за боље сутра, за јутро које ће променити све и сви требамо да им се дивимо“- изјавио је Јован.

На конференцији се очекује присуство неколико младих научника, талената и студената, који ће јавно говорити о проблемима са којима се сусрећу. Такође, на панел дискусији говориће и професори средњих школа, директори центара за таленте... Конференцију ће свечано отворити проф.др. Срђан Вербић, Министар просвете у Влади Србије.

Конференција се одржава 3. марта. 2016. са почетком у 11.30х у великој Сали Универзитета у Нишу (Универзитетски трг 2, Ниш). Цео догађај је отворен за све посетиоце, а они који нису у прилици да прате овај догађај обезбеђен је текстуални преглед конференције „Из минута у минут“. Конференцију је подржао и проф.др. Миле Илић, председник Скупшстине Града Ниша, рекавши да је ово јединствени догађај у граду, а сигурно и у Држави. Организатори позивају грађане да дођу и укључе се у рад панел дискусије.

Коментара: 0


#   Миле Илић   Јован Милић   Срђан Вербић   конференција   Бановина   Зоран Јовић   Министарство просвете   МТШ 15. мај   Славица Јукић   аташе за културу   Форум младих научника   Светосавске награде
@sverbic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима