Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На пријему поводом Дана жена у ГО Медијана и Ана Марија Шкиљо, по којој је рађен лик Роксанде у серији "Војна академија"

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом 8. марта Дана жена у Градској општини Медијана и ове године организован је пријем за припаднице лепшег пола које се баве необичним занимањима и хобијима.

На пријему поводом Дана жена у ГО Медијана и Ана Марија Шкиљо, по којој је рађен лик Роксанде у серији "Војна академија"

Председник Градске општине Медијана напомиње да је Дан жена прилика да се мало више пажње посвети лепшем полу, мада би то требало чинити сваког дана.

- На овај начин највећа нишка општина жели да на дан посвећен дамама укаже на неопходност већег поштовања њиховог рада и потребу да се више времена и пажње посвећује лепшем полу и традиционално „стубу породице“ нашег друштва – рекао је између осталог први човек нишке Медијане Небојша Коцић.
Част да буду гошће највеће нишке општине и да на неки начин презентују лепши пол имале су између осталог представнице Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, предузетнице, спортисткиње. 

То су потпоручник Јована Стојановић, која ради у 39. батаљону Треће бригаде КОВ, а поред војних вежби бави се атлетиком, дисциплина полумаратон, чланица је плесне групе „Тамо далеко“ Треће бригаде КОВ, учесник Официрског бала.

Драгана Жикић је руководилац Групе за сузбијање малолетничке деликвенције и насиља у породици у Полицијској управи Ниш, радила је у Одсеку за сузбијање општег криминала. Предузетница Зорица Станковић, дипломирани економиста, била је запослена у банци, а када је остала без посла почела да се бави „пустовањем вуне“- стари занат којим сада и зарађује и жели да га сачува од заборава.

Ана Марија Шкиљо, Нишлијка по којој је рађен лик Роксанде у чувеној серији Војна академија, Војну академију је завршила 2014. године, смер артиљерија. Тренира рагби, одиграла је своје прво Европско првенство што је уједно и била прва појава женског рагби тима Србије на Европској сцени.Тренира овај спорт у Звезди и Радничком, и жели да формира рагби тим у Нишу.

Захваљујући Ани Паламаревић, васпитачици и страсној планинарки застава Градске општине Медијана вијорила се на највишим врховима света.Чланица је Планинарско-алпинистичког клуба „Мосор“ из Ниша и Планинарског Савеза Србије.

Својим примерима, успесима и бројним гостовањима у медијима допринела је развијању свести о планинарству како код одраслих тако и код деце у нашем граду. Најмлађа међу дамама на Медијанином пријему била је кик боксерка, 17-годишња Неда Бркић, чланица Кик бокс клуба Ниш, ученица Правно-пословне школе, три и по године тренира кик бокс, државна првакиња у лов - кик боксу 2018. године, златна медаља на Балканском првенству.

Коментара: 0


#   Ниш   спорт   Медијана градска општина   Војна Академија   кик бокс   без посла   Дан жена   Европско првенство   златна медаља   Војска Србије   градске општине   Небојша Коцић   Ана Марија Шкиљо   Војна Академија серија   рагби
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима