Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Насеље у центру Ниша недељу дана без струје

rssBookmark and Share

19.12.2015. Гордана Бјелетић, Н1

Насеље у коме нема канализационе мреже, нема воде, а већ недељу дана ни струје, налази се у самом центру Ниша.

Насеље у центру Ниша недељу дана без струје

Национални савет Рома упозорио је јавност да становници овог "дивљег" насеља живе у катастрофалним условима. Надлежни кажу да је проблем управо у томе што су куће нелегално грађене.

Фатима је најстарија од четворо деце, иде у трећи разред и већ недељу дана домаћи пише у мраку. Мрак је и у осталим домаћинствима у насељу.

"Без ногу је, инфаркт мозга је имао. Ја имам ангину пекторис. За 150 динара идем цео дан чистим орахе. Шта? Прима 10.000 инвалидску пензију. Ево шта сам купила за доручак, немам паре... за хлеба немам", каже Катица Хасановић.

Ни у овој, ни у многим другим кућама нема великих уређаја, па им је то што нема струје проблем због светла, али и грејања - јер не могу да купе дрва за зиму.

"Немамо ништа бре ћерко. Ово је стварно срамота".

"Па лоше је. Ђурбе, ни струја ни ништа. Оно, баш беда".

Сада, од када нема струје у насељу немају ни воду и не ради канализација. У Дистрибуцији кажу да је поред 190 легалних, овде још толико домаћинстава која се нелегално прикључују на мрежу.

"Најмање би ми као дистрибуција могли да тражимо решење. Једноставно, објекти су саграђени на дивље, немају грађевинске дозволе. Да би дали неком прикључак то је један од услова", рекао је директор ЕД Југоисток Дарко Булатовић.

Ово је дивље насеље на чијем уређену, кажу у Националном савету, годинама не ради нико. Тражили су помоћ, а одговор још чекају.

Коментара: 0


#   Роми   Југоисток   вода   Електродистрибуција   Дарко Булатовић   насеље   без струје   нема струје   Национални савет Рома   Катица Хасановић
@EDJugoistok @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима