Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Казне за комуналне прекршаје нису мале!

rssBookmark and Share

Ниш 11.04.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Са лепшим данима власници паса више времена проводе на отвореном са својим љубимцима.
Комунална полиција подсећа да сви пси морају да се шетају на поводцу.

Милан Ђорђeвић, НТВ
Милан Ђорђeвић, НТВ

Опасније расе висине преко 55 сантиметара треба изводити на кратком поводцу и са обавезном заштитном корпом на њушци, како не би угрожавали остале шетаче. У противном, следе високе новчане казне.

Казне које се изричу власницима паса дефинисане су градском одлуком о местима налажења и извођења кућних љубимаца. Упозорењима Комунална полиција покушава пре свега да делује превентивно.

Уколико пас није на поводцу и нема заштитну корпу и уколико га власник шета близу или у школском дворишту, новчана казна може бити изречена у висини од 5 до 30.000 динара.

Током марта и априла Комунална полиција је утврдила и да власници 17 угоститељских објеката на подручју Ниша немају адекватну документацију за постављање баште на јаваној површини. За предузетнике казне у овом случају су од 10 до 50.000 динара, а за правна лица од 50 до 500.000 динара.

Током акција контроле ванпијачне продаје у марту и априлу, прекршај је начинило 8 лица, против којих су покренути прекршајни поступци. Предвиђене новчане казне у овом случају су од 50 до 150.000 дин.

Комунална полиција најављује и појачану контролу такси превоза. За вожњу без дозволе за такси возило новчана казна је 2.500 динара. За више прекршаја кумулативна максимална казна за физичка лица је 30.000 динара. За предузетнике од 10 до 50.000 динара а за правна лица од 50 до 500.000 динара.

 

Коментара: 0


#   Ниш   полиција   казне   комунална полиција   прекршаји   комунална инспекција   Милан Ђорђевић   физичка лица   новчане казне   правна лица
@


 


[ Додај коментар ]