Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Милион динара за ТВ пренос по седници

rssBookmark and Share

08.06.2016. Ивана Анђелковић, Блиц

Из буџета Ниша за телевизијски пренос скупштинских седница биће издвојено скоро милион динара по седници!

Фото: РАС Србија
Фото: РАС Србија

Према проценама надлежних служби, до краја године биће одржано пет седница, што значи да ће за ту намену НТВ добити скоро пет милиона динара.

Градоначелник Зоран Перишић потврдио је да је цена преноса по седници нешто мање од милион динара и да ће Нишкој телевизији бити исплаћено око 4,7 милиона динара.

Протеклих година Нишка телевизија није наплаћивала преносе јер је била градска телевизија која је преносе уврстила у обавезни део програма. Прошле године је приватизована.

Директне преносе манифестација ова телевизија је пре приватизације наплаћивала максимално 120.000 динара, што је далеко мање од цене која је промењена у року од само неколико месеци.

Председник градског одбора СДС у Нишу Драгослав Ћирковић, који ће се наћи и у следећем сазиву нишке скупштине, у разговору за „Блиц“ каже да је шокиран ценом од скоро милион динара по седници и да је она могла да буде много нижа.

- Грађани Ниша нису заслужили да остану без директних преноса, с друге стране такође нису заслужили да плаћају папрену цену преноса. Понекад ми се чини да власт намерно све ово ради да би рекли: ето, то је скупо и нећемо имати пренос - да би поново завладао медијски мрак - оцењује Ћирковић.

Миодраг Станковић, председник градског одбора ДС, који ће се наћи у новом скупштинском сазиву, каже да је цена заиста шокантна.

Из Нишке телевизије нисмо добили одговор зашто пренос кошта скоро милион динара.

Према речима власника других кућа, цена од милион динара по преносу јесте папрена и могла би да буде и упола мања. Друге куће генерално нису заинтересоване за преносе.

Некадашњи директора НТВ Бобан Рајковић сматра да је милион динара превише.

- Нисмо наплаћивали пренос док смо били јавно предузеће, али када бисмо пратили Филмске сусрете и сличне манифестације то је наплаћивано 100.000 до 120.000 динара. Скупштински пренос је знатно лакши и ми смо то радили са три камере. Када бисмо прерачунали, то би коштало мање од 100.000 динара - рекао је Рајковић за „Блиц“.

Конституисање без кворума

На конститутивној седници Града Ниша у понедељак су се појавили само одборници ДС, СДС, НПС, ДСС-Двери, Доста је било, СРС и одборник из групе грађана Момира Стојановића. Напредњаци и социјалисти који чине већину нису дошли, тако да није било кворума па је седница одложена. Јуче је то “Блицу” потврдио и сам градоначелник Ниша Зоран Перишић, који је претпоставио да седнице неће бити.

Коментара: 0


#   НТВ   Зоран Перишић   Драгослав Ћирковић   Миодраг Станковић   Скупштина града Ниша   Доста је било   ТВ пренос   Бобан Рајковић
@ProfdrPerisic @Mikica_S @DostaJeBilo @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима