Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржани Дани Врања у Београду

rssBookmark and Share

Врање 29.03.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Град Врање и Завичајно удружење „Жуто цвеће“ и ове године организовали су Дане Врања у Београду. У сали Дома Војске Србије у Београду, око 600 Врањанаца уживало је у традиционалној музици и храни.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Организована је и промоција романа „Звезда Анђелије Лот“ Беке Митић Ристић у Установи културе Палилула. Глумци Позоришта Бора Станковић извели су представу „Три сестре“ у Југословенском драмском позоришту.

Градоначелник Врања Зоран Антић, доделио је Мирољубу Алексићу  грб града и сабрна дела Боре Станковића. То је признање за велику подршку граду коју овај привредник несебично пружа, нагласио је Антић. 

Пуно познатих лица. Носталгичних прича. Осмеха. Здравица. Било је свега. Кад се Врањанци окупе све пуца од мерака и севдаха. То је уједно  прилика да се  истакну појединци.

Градоначелник Антић је успештном приврднику Мирољубу Алексићу уручио грб града и сабрана дела Боре Станковића за подршку коју пружа  Врању.  „Дани Врања у Београду '' су и својеврсна смотра привредних и културних достигнућа и афирмација укупних вредности Врања.

Ова манифестција је прилика да се Врањанци расути по земљи и свету окупе и присете мириса свога родног краја. Самса, зељаник, разне врсте пита и још много тога што сећа на калдрму и дух Бориног сокака. Интересовање је било велико, а обећања су да ће се манифестација проширити.

Током вечери наступили су познати чувари врањске песме, Браниир Стошић Каце, Ивана Тасић, Чеда Марковић.  Око 600 гостију уживало је  у песми, храни и игри старог Врања

У Беогрду живи око 40 хиљада Врањанаца. 

Коментара: 0


#   Врање   Београд   Зоран Антић   Бора Станковић   Дом Војске   манифестација   Ана Тасић   Дани Врања   Ивана Тасић   Дани Врања у Београду
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима