Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пиротски матуранти уплатили 86.500 динара помоћи Душану Картаљевићу

rssBookmark and Share

Пирот 11.06.2017 Пиротске вести, Јужна Србија Инфо

Представници матураната Пиротске гимназије уплатили су 86.500 динара суграђанину Душану Картаљевићу, тешко оболелом малишану.
Хуманост пиротских гиманзијалаца постаје традиционална и пример свима у Србији.

Пиротски матуранти уплатили 86.500 динара помоћи Душану Картаљевићу

Осим новчане помоћи, купљен му је и џојстик за игрице и слушалице, које није имао, а изразио је велику жељу да их има како би квалитетније проводио време.

Такође, на наговор матураната познати јутјубер Муђа, који је иначе Душанов идол, дошао је у Пирот, посетио Душана и поклонио му тастатуру. 

Матуранти се захваљују ЈП “Водовод и канализација”, пекари Јерма, Слободној зони Пирот, посластичарници Рекорд, кафеу Одеон и Златку Јовановићу који су  помогли у набавци мајица за матурско вече.

Министарство просвете: Хуманост пиротских матураната пример целој Србији

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је писмо подршке матурантима Гимназије у Пироту, Економске школе и Техничке школе из Пирота, њиховим родитељима и наставницима, а поводом одлуке да новац намењен за свечану матурску одећу определе за лечење болесне деце, саопштило је ово Министарство.

“Том одлуком показали сте да сте одрасли и да сте спремни и за најтеже испите зрелости који вас очекују током личног и професионалног напредовања.Поносни смо на вас, вашу човекољубивост и предузимљивост. Вашим родитељима и наставницима честитамо на томе што су, водећи вас љубављу и знањем кроз детињство и младост, уградили у вас највише људске вредности. Управо ваш пример послужиће као препорука ученичким парламентима свих наших школа. Желимо вам успешан наставак образовања, остварење личних и професионалних жеља и сваку личну и породичну срећу”, наводи се у писму.

Матуранти поменутих средњих школа одлучили су да ове године уместо куповине скупих матурских тоалета, новац уплате за лечење најугроженијих суграђана који болују од тешких болести, а немају могућности да се лече због изузетно скупих терапија и захвата.

Коментара: 0


#   Пирот   хуманост  матуранти  Пиротска гимназија  Душан Картаљевић
@
[ Додај коментар ]