Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потребан добар план за уклањање велике дивље депоније код Горњег Међурова

rssBookmark and Share

Ниш 28.03.2021. Јужна Србија Инфо

"Није реално да се овако велика депонија, стварана дуже од 20 година, уклони за кратко време. За почетак поставићемо табле са упозорењем да се отпад овде не депонује и на овом месту дежураће комунални инспектор како би спречили даље ширење", казала је Драгана Сотировски при обиласку дивље депоније код Горњег Међурова величине 100.000 кубних метара и додла да је потребна добра процена и добар план за уклањање.

Потребан добар план за уклањање велике дивље депоније код Горњег Међурова

Питање је шта даље, обезбедићемо новац, санираћемо ово место, али да ли ће комунална инспекција имати снаге да контролише несавесне 365 дана, напоменула је градоначелница Ниша и позвала грађане и правне субјекте да не раде на своју сопствену штету и загађују животну средину.

Она је најавила да ће следеће седмице бити организована акција уклањања отпада на левој обали Нишаве, у ширем центру града, која је до сада више пута санирана.

Председник градске општине Палилула Братислав Вучковић, на чијој територији је велика депонија, највио је да ће контрола правних лица значити и њихову обавезу да покажу потврду где су одложили свој отпад.

Директор ЈКП „Медиана“ Драгослав Павловић навео је да сви грађани могу бесплатно да одлажу све врсте отпада осим опасног на Градску депонију, док правна лица урачунавају одвоз у своју цену радова, па се њихов улаз на Градску депонује наплаћује.

Из градског буџета издваја се пет милиона динара за санацију дивљих депонија и ЈКП „Медиана“ очисти између 4.500 и 5.000 кубика разног комуналног отпада са таквих сметлишта.


#   Ниш   Драгана Сотировски   депонија   Медиана ЈКП   Братислав Вучковић   Доње Међурово   Драгослав Павловић   Палилула ГО   дивља депонија
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима