Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смеће код "старог Вулкана" на левој обали Нишаве, количине 50 дивљих депонија - акција уклањања у току

rssBookmark and Share

Ниш 30.03.2021. Јужна Србија Инфо

У дводневној акцији уклањања тог великог сметлишта и чишћења корита Нишаве, на иницијативу градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, учествују ЈВП „Србијаводе“, ЈКП „Медиана“ и приватне компаније са 15 камиона, три утоваривача и багером са „дугачком руком“ који чисти корито и приобаље реке.

Смеће код "старог Вулкана" на левој обали Нишаве, количине 50 дивљих депонија - акција уклањања у току

Лева обала Нишаве, у близини старог погона „Вулкана“ и ромског насеља, на мање од два километара од строгог центра града, затрпана је са 4.000 кубних метара отпада што је једногодишњи план ЈКП „Медиана“ за одвоз смећа са 50 дивљих депонија са нишког подручја.

Наш задатак је да уклонимо депонију, али и да заштитимо овај простор од стварања нове депоније, рекла је градоначелница Ниша и најавила појачану контролу надлежних инспекција и упозоравање оних људи који би да наставе са старом праксом.

Према њеним речима, за ту локацију постоје заинтересовани инвеститори који би направили „град у граду“, а наша обавеза је да простор комунално опремимо.

Директор ЈКП „Медијана“ Драгослав Павловић и руководилац огранка ЈВП „Србијаводе“ у Нишу Драгана Симић позвали су грађане да чувају своју животну средину и да се старају о чистоћи својих река и њихових корита.


#   Ниш   Драгана Сотировски   депонија   Медиана ЈКП   дивља депонија   Нишавски кеј   Београдмала насеље   Вулкан Нишава
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима