Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smeće kod "starog Vulkana" na levoj obali Nišave, količine 50 divljih deponija - akcija uklanjanja u toku

rssBookmark and Share

Niš 30.03.2021. Južna Srbija Info

U dvodnevnoj akciji uklanjanja tog velikog smetlišta i čišćenja korita Nišave, na inicijativu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, učestvuju JVP „Srbijavode“, JKP „Mediana“ i privatne kompanije sa 15 kamiona, tri utovarivača i bagerom sa „dugačkom rukom“ koji čisti korito i priobalje reke.

Smeće kod "starog Vulkana" na levoj obali Nišave, količine 50 divljih deponija - akcija uklanjanja u toku

Leva obala Nišave, u blizini starog pogona „Vulkana“ i romskog naselja, na manje od dva kilometara od strogog centra grada, zatrpana je sa 4.000 kubnih metara otpada što je jednogodišnji plan JKP „Mediana“ za odvoz smeća sa 50 divljih deponija sa niškog područja.

Naš zadatak je da uklonimo deponiju, ali i da zaštitimo ovaj prostor od stvaranja nove deponije, rekla je gradonačelnica Niša i najavila pojačanu kontrolu nadležnih inspekcija i upozoravanje onih ljudi koji bi da nastave sa starom praksom.

Prema njenim rečima, za tu lokaciju postoje zainteresovani investitori koji bi napravili „grad u gradu“, a naša obaveza je da prostor komunalno opremimo.

Direktor JKP „Medijana“ Dragoslav Pavlović i rukovodilac ogranka JVP „Srbijavode“ u Nišu Dragana Simić pozvali su građane da čuvaju svoju životnu sredinu i da se staraju o čistoći svojih reka i njihovih korita.


#   Niš   Dragana Sotirovski   deponija   Mediana JKP   divlja deponija   Nišavski kej   Beogradmala naselje   Vulkan Nišava
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima