Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Познавање информатике велика предност (видео)

rssBookmark and Share

Ниш 21.12.2015 РТС

Јединствени информатички савез Србије и Министарство просвете доделили су наставницима из Алексинца и околине Ниша, Милану Динићу и Младену Јовановићу награду за најбољег наставника информатике у Србији.

Познавање информатике велика предност (видео)

Јединствени информатички савез Србије и Министарство просвете доделили су наставницима Милану Динићу и Младену Јовановићу награду за најбољег наставника информатике у Србији. Специјалну награду добио је Форум напредних технологија, који је ове године први пут одржан у Нишу.

Наставник Милан Динић информатику предаје у Основној школи "Вук Караџић" у Житковцу код Алексинца. Његови ученици већ неколико година побеђују на републичким такмичењема из информатике и Тесла Инфо купу.

Његов колега Младен Јовановић, који предаје у школи Десанка Максимовић у Чокоту код Ниша, каже да иза ове награде стоји доста труда. Информатика је предмет који се стално мења и тражи усавршавање.

Форум напредних технологија, који је први пут организован у Нишу, специјалну награду је добио за изузетну организацију и посећеност. За два дана тај сајам обишло је више од 7.500 посетилаца.

Наши саговорници подсећају да младим људима познавање информатике може донети многе предности у животу и каријери.

Обојица наставника, који фантастичне резултате постижу у малим срединама, истичу да је крајње време да информатика престане да буде изборни предмет у нашим школама.

Дејан Тасић РТС

video...

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   Житковац   Чокот   информатика  награда  Десанка Максимовић ОШ   Вук Караџић ОШ   Милан Динић   Младен Јовановић   Форум напредних технологија
@
[ Додај коментар ]