Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прешево: Смањује се број миграната- синоћ ушло 136 миграната, данас ниједан

rssBookmark and Share

Прешево 28.02.2016. Белами портал, Јужна Србија

У Србију је синоћ ушло 136 миграната, који су регистровани у Прешеву, тамо су преспавали и јутрос кренули ка Шиду.

Фото: Белами
Фото: Белами

Како је речено у Прихватном центру у Прешеву, од јутрос до раног поподнева ниједан мигрант није ушао у Србију.

Полицајци свих држава са балканске мигрантске руте налазе се у Македонији, тамо заједно профилишу мигранте, а само “подобнима” се омогућује даљи пут и то је један од разлога зашто сада мање миграната улази у Србију.

Протекле недеље дневно у Србију није улазило ни 500 миграната, што је мање од квоте колико сада пропуштају земље на балканској рути.

Србија, Македонија, Словенија и Хрватска најавиле су да ће ограничити број миграната које улазе у њихове земљу на 580 дневно, након што је Аустрија саопштила да ће дозволити да само 80 људи у тој земљи дневно тражи азил, док ће за остале које пропушта даље, увести ограничење.

Шефови полиција тих пет држава договорили су се прошле недеље да уведу заједничко регистровање избеглица на грчко-македонској граници и организују њихов превоза до Аустрије.

Кроз тај процес, обавља се идентификација и уземају биометријски подаци миграната, како би се одредило да ли долазе из земаља у којима им је живот угрожен, попут Сирије, Ирака и Авганистана.

Њима се на грчко-македонској граници не даје одмах статус тражилаца азила, већ се то чини у Аустрији или у некој другој земљи у коју су кренули.

Коментара: 0


#   полиција   Прешево   избеглице   мигранти   Комесеријат за избегла лица   Македонија   прихвани центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима