Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Проблематични подземни пролази у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 13.03.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Бука, непријатни мириси, мрак због сталног уништавања сијалица честа су слика подземних пролаза у близини лесковачке аутобуске станице.

Фото: РТС
Фото: РТС

На ове проблеме дописништву РТС-а указали су станари једине стамбене зграде у улици Вилема Пушмана, која се налази уз сам подвожњак и пролазе.

Уз пругу су одрасли, на пролазак возова су навикли, али на ругло уз саму кућу не могу. Да заштити своју имовину и породицу Јован Стаменковић је учинио шта је могао јер нема грађевинских услова да између дворишта и пешачког пролаза подигне зид. Касни вечерњи сати су најгори.

„Увече има доста мангупарије долазе и онда праве буку, да ли се шприцају, да ли воде љубав, не смеш да контактираш, не смеш да се свађаш с њима, зато сам ставио мрежу, оградио", каже Јован Стаменковић.

Трагове вандализма, неморала и нехигијене на које се станари жале нисмо забележили. Брже од нас биле су комуналне службе које су све детаљно опрале. Становници ове улице кажу да коришћење пролаза није пријатно посебно женама.

„Плашим се право да вам кажем, преко дана ту и тамо, али исто ни дању није овде као што треба је л' овде се свакакви сабирају, дрогераши, право да ти кажем овде је јавни веце", наводи Зора Стаменковић.

"Ту су ови манијаци, који не дозвољавају, нападају младу децу и младе девојке", каже Зоран Ивановић.

"Редовно се чисти, редовно се мењају сијалице, али је све то очигледно недовољно јер неко намерно урушава тај простор и мораћемо наћи начин да нешто ванредно урадимо", каже Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња" Лесковац.

Уверили смо се како пролази који иду из подвожњака изгледају и ноћу. Један потпону неосветљен па њиме нико не пролази. Други за сада чист и осветљен, до када питају се станари.

Сигурност целог овог простора од железничке до аутобуске станице морала би да буде подигнута на виши ниво. Нажалост опомена је стигла протекле недеље када је уз саму железничку станицу силована једна млада жена. Уз видео надзор сигурности би допринело и стално присуство комуналне полиције.

Са једне стране железничка, са друге уз аутобуску Висока текстилна, средња текстилна и привремено већ годину и по дана Основна школа "Јосиф Костић". Да би избегли подвожњак и несигурне пролазе застрашујуће ђаци бирају прелазак преко пруге.

Коментара: 0


#   Лесковац   улице   безбедност   видео надзор   инфраструктура   Новица Николић   подземни пролаз   стамбене зграде
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима