Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље - Цигани чисте дивље депоније и насеља

rssBookmark and Share

Прокупље 24.03.2011.

Канцеларија за рад са ромском заједницом у Прокупљу организовала је акцију чишћења циганских насеља и дивљих депонија у тој општини.

Прокупље - Цигани чисте дивље депоније и насеља
ПРОКУПЉЕ -Координатор општинске Канцеларије за Роме Сафет Сушица рекао је да је око 100 Цигана волонтера чистило дивљу депонију у циганском насељу Губа.

- Чистићемо највећу градску дивљу депонију у близини ромског насеља "Губа", у коме живи 40 породица, односно око 300 Рома - казао је Сушица.

Акција је део ширег пројекта "Очистимо Србију", а Сушица је истакао да ће у том циганском насељу први пут бити постављена и три контејнера за прикупљање смећа.

- Већ смо набавили саднице, корпе за отпатке и један контејнер који ће служити само за прикупљање смећа са највећег ромског гробља у овом крају - нагласио је Сушица и додао да ће на гробљу убудуће бити стално запослен радник предузећа градске чистоће.

Прокупље је трећи град у Србији према броју Цигана у односу на укупан број становника, а Скупштина општина Прокупље недавно је усвојила Акциони план који предвиђа уређење циганских насеља и уклањање дивљих депонија. У тој општини живи више од 4.500 Цигана, што чини 10 одсто становништва Прокупља.


Коментара: 0


#   Прокупље   Општина Прокупље   акциони план
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима