Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прошли викенд богат активностима у Региналном центру

rssBookmark and Share

Ниш 26.01.2016 Јужна Србија Инфо

Прошли викенд, тачније у суботу 23. јануара, Регионални центар за образовање у Нишу био је домаћин Завршној конференцији пројекта “Каријера по мери наставника” и састанка директора Мреже регионалних и центара за стручно усавршавање.

Прошли викенд богат активностима у Региналном центру

Викенд иза нас у пуном смислу оправдава постојање и рад Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Нишу. Колико је потребна промоција нових стандарда у образовању и едукацији самог наставног кадра, говори велико интересовање за конфернецију “Каријера по мери наставника”.

Завршна конференција пројекта “Каријера по мери наставника” на којој су промовисани нови концеп каријере и  резултати активности које су се одвијале у оквиру пројекта и биле намењене наставницима, посебно технолошким вишковима и незапосленима.

Данијела Марковић, директор РЦ Ниш

Пројекат је реализовао Регионални центар за професионални развој запослених у образовању из Ниша уз финансијску подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ).

У оквиру РЦ Ниш формиран је и опремљен простор за рад каријерног саветовалишта, обезбеђена рачунарска опрема и набављени стандардизовани инструменти ( тестови).

У овом кутку пружана је наставницима саветодавна помоћ у вези процене способности, интересовања,  идентификацији избора, могућности као и планирања и одлучивања у вези будуће каријере.

Наталија Миленковић, наставница из Ниша

Каријерно саветовање водили су сарадници – психолози, заослени у РЦ Ниш који су кроз пројектне активности додатно обучени. Овим пројектом је омогућено, такође, да група од 20 наставника похађа тренутно на тржишту најтраженије обуке из области предузетништва и дигиталног маркетинга. Стечена знања и вештине ће овим наставницима повећати могућност самозапошљавања или допунског рада. Обуке су реализоване у РЦ Ниш од стране предавача Центра за пословне вештине "Едукаплус" из Ниша.

Истог дана одржан састанак директора Мреже регионалних  и центара за стручно усавршавање са Немањом Ђорђевићем, директором Центра за промоцију науке, Београд.

Тема овог веома важног састанка је била сарадња Мреже и Центра за промоцију науке кроз заједничко организовање активности на популаризацији науке.

Са тим циљем планира се  отварање научних клубова и центара за промоцију науке у свим центрима Мреже РЦ и ЦСУ Србије.

Коментара: 0


#   Ниш   школе  конференција  обука  Немања Ђорђевић   наставници  Регионални центар за образовање  Данијела Марковић   Наталија МИленковић   семинар  наставници  Центар за промоцију науке  Едукаплус
@
[ Додај коментар ]