Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prošli vikend bogat aktivnostima u Reginalnom centru

rssBookmark and Share

Niš 26.01.2016. Južna Srbija Info

Prošli vikend, tačnije u subotu 23. januara, Regionalni centar za obrazovanje u Nišu bio je domaćin Završnoj konferenciji projekta “Karijera po meri nastavnika” i sastanka direktora Mreže regionalnih i centara za stručno usavršavanje.

Prošli vikend bogat aktivnostima u Reginalnom centru

Vikend iza nas u punom smislu opravdava postojanje i rad Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu. Koliko je potrebna promocija novih standarda u obrazovanju i edukaciji samog nastavnog kadra, govori veliko interesovanje za konferneciju “Karijera po meri nastavnika”.

Završna konferencija projekta “Karijera po meri nastavnika” na kojoj su promovisani novi koncep karijere i  rezultati aktivnosti koje su se odvijale u okviru projekta i bile namenjene nastavnicima, posebno tehnološkim viškovima i nezaposlenima.

Danijela Marković, direktor RC Niš

Projekat je realizovao Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju iz Niša uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

U okviru RC Niš formiran je i opremljen prostor za rad karijernog savetovališta, obezbeđena računarska oprema i nabavljeni standardizovani instrumenti ( testovi).

U ovom kutku pružana je nastavnicima savetodavna pomoć u vezi procene sposobnosti, interesovanja,  identifikaciji izbora, mogućnosti kao i planiranja i odlučivanja u vezi buduće karijere.

Natalija Milenković, nastavnica iz Niša

Karijerno savetovanje vodili su saradnici – psiholozi, zaosleni u RC Niš koji su kroz projektne aktivnosti dodatno obučeni. Ovim projektom je omogućeno, takođe, da grupa od 20 nastavnika pohađa trenutno na tržištu najtraženije obuke iz oblasti preduzetništva i digitalnog marketinga. Stečena znanja i veštine će ovim nastavnicima povećati mogućnost samozapošljavanja ili dopunskog rada. Obuke su realizovane u RC Niš od strane predavača Centra za poslovne veštine "Edukaplus" iz Niša.

Istog dana održan sastanak direktora Mreže regionalnih  i centara za stručno usavršavanje sa Nemanjom Đorđevićem, direktorom Centra za promociju nauke, Beograd.

Tema ovog veoma važnog sastanka je bila saradnja Mreže i Centra za promociju nauke kroz zajedničko organizovanje aktivnosti na popularizaciji nauke.

Sa tim ciljem planira se  otvaranje naučnih klubova i centara za promociju nauke u svim centrima Mreže RC i CSU Srbije.

Komentara: 0


#   Niš   škole  konferencija  obuka  Nemanja Đorđević   nastavnici  Regionalni centar za obrazovanje  Danijela Marković   Natalija MIlenković   seminar  nastavnici  Centar za promociju nauke  Edukaplus
@


 


[ Dodaj komentar ]