Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седма трибина: после конфликта – стварни живот

rssBookmark and Share

23.02.2011. Душан Коцић

Од сваке од ових трибина лесковачка агенција ЈУГпресс прави телевизијске и радио емисије и писане извештаје, које се бесплатно достављају заинтересованим медијима у ширем региону – истиче новинар Љиљана Стојановић, уредник ЈУГпресс-а и модератор трибина

ЛЕСКОВАЦ – У бујановачком Дому културе, у четвртак, 24. фебруара 2011. године, биће одржана трибина на којој ће говорити амбасадори Холандије Лорен Луис Стоквис и Аустрије Клеменс Која.

Ово је седма трибина у новом циклусу. Од сваке од ових трибина лесковачка агенција ЈУГпресс прави телевизијске и радио емисије и писане извештаје, који се бесплатно достављају заинтересованим медијима у ширем региону. Комплетан материјал, видео, аудио, писани и фото, објављује се на сајту ЈУГпресс-а а цитаве трибуне и репортаже и на интернет радију ЈУГпресс.

Овај пројекат подржава амбасада Велике Британије у Београду, а модератор на трибинама је Љиљана Стојановић, уредница ЈУГпреса.

Овај пројекат траје дванаест месеци и, поред трибина које ће се одржавати у Бујановцу, Прешеву, Штрпцу и Митровици, предвиђа и специјализоване репортаже о свакодневном животу Срба на Косову и њиховим иницијативама за решавање проблема у дневном животу.

На првој, која је одржана у Бујановцу, 19. јула 2010. године, говорили си Божидар Ђелић, потпредседник Владе Србије за европске интеграције, Венсан Дежер, шеф Делегације ЕУ у Србији и Грем Тиндал, менаджер програма европског партнерства са општинама пројекта.

Друга трибина је одрзана у Медведји 7. октобра 2010. и на њој су говорили Стивен Вордсворт, амбасадор Велике Британије у Србији, Мете Кјуел Нилсен, амбасадорка Данске и Слободан Драшковић, председник општине Медведја

Трећа трибина је одржана 14. октобра 2010.године у Штрпцу и на њој су говорили Питер Фејт, Међународни цивилни представник (специјални представник Европске уније (ИЦР/ЕУСР) у Приштини, Небојша Човић, бивши председник Координационог центра за Косово и Метохију и Слободан Петровић, председник Самосталне либералне странке.

Четврта трибина одржана је 19. новембра 2010. године а о учешћу Срба на косовским изборима говорили су Далибор Јефтић (Штрпце), директор Самосталне либералне странке, Сретен Ивановић (Ново Брдо), председник Јединствене српске листе, Небојша Симић (Косовска Каменица), кандидат за посланика Јединствене српске листе, Градимир Микић, председник општине Ранилуг и Саша Милосављевић, директор одељења за катастар и геодезију општине Штрпце.

Пета трибина је одржана 20. децембра а на њој су говорили Сима Газикаловић, потпредседник Координационог тела, Шаип Камбери, председник општине Бујановац, Зорана Антић, помоћник председника општине, Јонуз Муслију, председник Скупштине општине Бујановац, Стојанча Арсић, потпредседник Скупштине општине Бујановац, Насер Азири, председник огранка Демократске уније Албанаца за Прешево.

Шеста трибина одржана је 19. јануара 2011. г. у Прешеву и на њој су говорили Риза Халими, републички посланик и председниик Партије демократског деловања, Рагми Мустафа, председник општине Прешево и Демократске партије Албанаца, Скендер Дестани, председник Демократске уније долине, Рахми Зулфиу , председник Демократске уније Албанаца.

 

 

 

Коментара: 0


#   Риза Халими   Слободан Драшковић   Љиљана Стојановић   интернет   председник општине   трибина   Небојша Човић   Рагми Мустафа   Слободан Петровић   репортаже
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима