Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скупа вода у Aлексинцу?

rssBookmark and Share

Алексинац 23.09.2015. РТС

Алексинчани кажу да су им рачуни за воду већи, него за струју и да нису исти, јер су износи оних плаћају "паушално", знатно мањи.

Скупа вода у Aлексинцу?

Вода је у Алексинцу, у последње три године, поскупела за 60 одсто, а то је одобрила Влада Србије да би oпштина могла да плаћа кредит од милиона евра, за унапређење водоснабдевања.

Од 11.000 корисника у Алексинцу према подацима водовода чак 4.000 има неисправне водомере, па је уградња нових део програма немачке Развојне банке. У згради са новим водомером живи Дарко Ранђеловић, који воду за август треба да плати 2.200 динара.

"У том периоду 15 дана нисмо ни били код куће на одмору смо били, али је редовно овакав рачун, ево комшија тренутно није ту и његов рачун имам код себе, његов је рачун 3.057 динара", каже Дарко Ранђеловић.

Директор водовода Драгиша Симић каже да људи током лета више троше воду и да нови водомери очитавају стварну потрошњу. Он истиче да нема привилегованих на списку паушалних корисника.

"Сваком раднику водовода је водомер исправан и плаћа редовно воду, са новим водомерима је стварна потрошња воде и због тога су рачуни за воду повећани последњих месеци", каже Драгиша Симић, директор Водовода, Алексинац.

За Алексинчане који плаћају паушално вода по цени од 74 кубном метру није скупа.

"Трошим ту негде 4-5 кубика имам стоку, не знам пошто је око 70 динара ја мислим да није скупа. Није скупа, ми плаћамо паушално и рачун је око 1.000 динара. Рачун ми је 800 динара, паушално плаћам", кажу грађани.

Иако је мишљење да ли је вода скупа или не у Алексиницу подељено, надлежни кажу да ће квалитет воде бити побољшан захваљујући кредиту од четири милиона евра. 1,5 биће уложено у замену азбестних цеви, а 2,5 милиона евра у реконструкцију фабрике воде.

Водом за пиће Алексинац се снабдева из Бованског језера. У водоводу истичу да недавни помор шкољки, узрокован вирусом, није утицао на квалитет воде.

Коментара: 0


#   Алексинац   вода   Драгиша Симић   Водовод и канализација ЈП
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима