Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Случај породице Ристић: Кад "држава" узурпира приватни посед

rssBookmark and Share

Куршумлија 14.03.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Још почетком фебруара, екипа куршумлијског комуналног предузећа ЈКПД "Топлица" срушила је капију и ограду и упала у приватни пролаз (пут) Чедославе Ристић на њеном породичном плацу у Куршумлији..

Чедослава Ристић у редакцији Јужне Србије, Фото: Јужна Србија
Чедослава Ристић у редакцији Јужне Србије, Фото: Јужна Србија

Под изговором да изводе радове, тј. уводе нове прикључке околним станарима започели су градњу канализационе мреже за комшију који већ има регуларан прикључак, а чији се плац граничи са њеним двориштем, односно пролазом у приватном власништву, за шта она поседује комплетну документацију.

Сазнавши шта се дешава, Ристићева и њен супруг који иначе живе у Нишу, одмах су дошли у Куршумлију, благо речено изненађени шта се дешава, покушали су да спрече наставак радова.

По позиву извођача у све се умешала локална полиција, која их је одвела на саслушање у полицијску станицу, под изговором да су намерно оштетили једну од водоводних цеви и задржали их пар сати, док су се радови и даље изводили на њиховом поседу.

Ристићева није могла да добије валидно објашњење ни од председника општине Куршумлија, под изговором да је немоћан да спречи наставак радова и да је налог дат за нове прикључке, док је шеф Одељења за привреду Снежана Радовић изјавила нешто сасвим другачије и да је у том делу града било потребно издати хитан налог за санирање неког "квара".

Упропашћено двориште, Фото: Приватна архива

Како год, радови су завршени, штета је нанета, а цео случај је завршио на суду уз већ одложено рочиште за изрицање привремене мере.

Чедослва Ристић сумња да су у све умешени локални моћници који су повезани са њеним комшијом који је хтео да измести цеви из свог дворишта и прмести их на њен посед и додаје "да неће одустати од борбе за правду и право на приватно власништво".

Доказ о власништву, Фото: Приватна архива

Коментара: 0


#   Куршумлија   водовод   Родољуб Видић   Снежана Радовић   привремене мере   приватно   Чедослава Ристић   Топлица ЈПКД   плац
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима