Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slučaj porodice Ristić: Kad "država" uzurpira privatni posed

rssBookmark and Share

Kuršumlija 14.03.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Još početkom februara, ekipa kuršumlijskog komunalnog preduzeća JKPD "Toplica" srušila je kapiju i ogradu i upala u privatni prolaz (put) Čedoslave Ristić na njenom porodičnom placu u Kuršumliji..

Čedoslava Ristić u redakciji Južne Srbije, Foto: Južna Srbija
Čedoslava Ristić u redakciji Južne Srbije, Foto: Južna Srbija

Pod izgovorom da izvode radove, tj. uvode nove priključke okolnim stanarima započeli su gradnju kanalizacione mreže za komšiju koji već ima regularan priključak, a čiji se plac graniči sa njenim dvorištem, odnosno prolazom u privatnom vlasništvu, za šta ona poseduje kompletnu dokumentaciju.

Saznavši šta se dešava, Ristićeva i njen suprug koji inače žive u Nišu, odmah su došli u Kuršumliju, blago rečeno iznenađeni šta se dešava, pokušali su da spreče nastavak radova.

Po pozivu izvođača u sve se umešala lokalna policija, koja ih je odvela na saslušanje u policijsku stanicu, pod izgovorom da su namerno oštetili jednu od vodovodnih cevi i zadržali ih par sati, dok su se radovi i dalje izvodili na njihovom posedu.

Ristićeva nije mogla da dobije validno objašnjenje ni od predsednika opštine Kuršumlija, pod izgovorom da je nemoćan da spreči nastavak radova i da je nalog dat za nove priključke, dok je šef Odeljenja za privredu Snežana Radović izjavila nešto sasvim drugačije i da je u tom delu grada bilo potrebno izdati hitan nalog za saniranje nekog "kvara".

Upropašćeno dvorište, Foto: Privatna arhiva

Kako god, radovi su završeni, šteta je naneta, a ceo slučaj je završio na sudu uz već odloženo ročište za izricanje privremene mere.

Čedoslva Ristić sumnja da su u sve umešeni lokalni moćnici koji su povezani sa njenim komšijom koji je hteo da izmesti cevi iz svog dvorišta i prmesti ih na njen posed i dodaje "da neće odustati od borbe za pravdu i pravo na privatno vlasništvo".

Dokaz o vlasništvu, Foto: Privatna arhiva

Komentara: 0


#   Kuršumlija   vodovod   Rodoljub Vidić   Snežana Radović   privremene mere   privatno   Čedoslava Ristić   Toplica JPKD   plac
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima