Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спорна исплата трошкова за изградњу пута до Церјанске пећине?

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2017 З.С. Јужна Србија Инфо

Редакција портала Јужна Србија Инфо је дошла до сазнања, које баца сумњу на могућу злоупотребу у Градској општини Пантелеј, фебруара месеца 2015. године, приликом реализације пројекта везаног за изградњу пута до Церјанске пећине.

Фото: panoramio.com
Фото: panoramio.com

Општинско веће ГО Пантелеј на седници 23. фебруара 2015. године оградило се од овере IV привремене ситуације везане за изградњу пута до Церјанске пећине у оквиру пројекта "Повећање региионалне приступачности у прекограничном региону рехабилитацијом два локална пута која пролазе кроз атаре винограда у општини Лом и Го Пантелеј, које је својим потписом оверио и потписао, без примедби у извођењу радова, координатор пројекта Миодраг Петровић.

Сви чланови већа, изузев тадашњег председника ГО Пантелеј Срђана Савића, изразили су сумњу у кавалитет радова и оградили се својим потписима.

Веће на истој седници такође оспорава и ограђује се од исплате средстава која је извршена приликом ове реализације у висини од 1.707.800,00 динара.

Интересанто је да су сви чланови већа потписали своју ограду од наведене исплате трошкова, која је, како каже наш саговорник, реализована без одлуке ОВ ГО Пантелеј.

Чланови већа, такође сматрају да је оваквим начином исплате средстава без њиховог одобрења. нанета штета буџету те нишке општине.

Због чега се Савић није оградио као и остали члнови већа и потписао записник, нисмо за сада успели да сазнамо.

На позив новинара до закључења овог текста. бивши председник ГО Пантелиеј Срђан Савић, није се јавио на телефон познат редакцији.

Коментара: 5


#   Ниш   Срђан Савић   изградња  пут  злоупотреба службеног положаја  Церјанска пећина  ГО Пантелеј   Миодраг Петровић
@▲ ▼ [+][-]


 • (+7) (-3)

  Vasko, 08.03.2017:
  O tome se uveliko prica u policiji i tuzilastvu. Ako je istina, verujem da jeste, treba ga uhapsiti i to sto pre!!

 • (+4) (-3)

  Mila, 08.03.2017:
  Bio direktor, pa predsednik pa sada opet direktor.... plus mu ona zena radi u Nkc-u... alo bre, neka pise knjige i doprinosi kulturi, a ne o drzavnom trosku.

 • (+2) (-4)

  Aleksandra, 09.03.2017:
  A sta se vidi sa ovog papira? Nije bio na tom sastanku, koliko ja vidim. jel taj projekat zavrsen? u cemu je malverzacija? ne razumem. za dve godine je valjda trebalo da se nesto desi, hapsenja, sta god. osim ako tekst nije tendenciozan i zlonameran. uostalom, kleveta je kaznjiva. trazite objasnjenje sta se desilo. da se cuje i druga strana

 • (+2) (-1)

  Nemanja, 10.03.2017:
  Savic, koliko vidim iz medija, radi u NKC-u. Zasto ga tamo ne potrazite za izjavu? Ili ne treba da da izjavu?! Da ostane samo na tendencioznoj kleveti?! Svi vide odakle vetar duva. I narucioca ce da oduva. Za koji dan. Poslednji trzaji.

 • (+2) (-1)

  studenac - zaplanjac, 11.03.2017:
  Šta je urađeno za ovih ( kad je u pitanju izgradnja puta ) pišljivih 17 - 18 000 evra? Nasipan šljunak , i šta još! Najavljivana kao velika turistička atrakcija ! Jel neko uopšte ide tamo ? Na onom filmu povodom sajma turizma nevideh u prilogu vezanom za niški kraj ništa o njoj !


[ Додај коментар ]