Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Стижу" нови нишки директори, међу њима неки и под истрагом због непотизма!

rssBookmark and Share

Ниш 08.06.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

На јутрос одржаној седници Одбора за имновање СГ Ниша предложени су нови в.д директора неких јавних предузећа.

Многи незадовољни предлогом нових директора у Нишу
Многи незадовољни предлогом нових директора у Нишу

На место в.д. директора нишког СЦ „Чаир“ именован је Драган Перић досадашњи директор, међутим њему је истекао мандат и тренутно по закону, мора да буде у в.д. стању

За в.д. директора установе „Апотека Ниш“ предложен је "спорни" Радојко Матић некадашњи директор, против кога је Агенција за борбу против корупције покренула истрагу због непотизма, уместо доскорашњег директора Димитрија Јанковића, коме је истекао мандат.

Наиме, како је јуче писао портал Јужна Србија Инфо, након позива председника ОО СПС Медијана Игора Новаковића, Радојко Матић нема подршку ОО СПС Медијана и Палилула јер је он пре месец дана искључен из Социјалистичке партије Србије. По мишљењу ова два одбора, несхаватљиво је да Димитрије Јанковић не буде поново предложен на ту функцију када иза њега стоје видни резултати тој установи..

"Оваковм одлуком више је него изненађен председник ОО СПС Медијана Ниш, који сматра да је оваква одлука скандалозна, јер је Димитрије Јанковић у потпуности оправдао своју функцију.

Такође треба напоменути да су управо због овакве ситуације и реаговали ОО Медијана и ОО Палилула сменом шефа одборничке групе и чланом одбора за именовање, јер СПС не жели да се овакве одлуке доносе самовољом двојице функционера, који на најодговорније функције у граду постављају своје "рециклиране" кадрове! ОО Медијана СПС се у потпуности ограђује од овакве одлуке", каже наш саговорник из СПС-а.

Такође, оваковм одлуком више је него изненађена и Радмила Поповић градска одборница испред Покрета “Доста је било”, која сматра да је овакав одлука скандалозна, када је по њеним речима Димитрије Јанковић у потпуности оправдао своју функцију.

Сасвим је извесно да ЈКП "Градска топлана" добија новог в.д  директора Предрага Милачића (бивши директор ЈКП Обједињена наплата), особу од струке за кога многи кажу да је један од ретких у граду "сачуваног образа", а досадашњи директор Зоран Стојановић остатаје да ради у овом јавном градском предузећу док се не стекну услови за његов одлазак у пензију.

ЈКП "Горицу", би требало да води Игор В. Новаковић (СПС), иначе запослен у овом предузећу.

После изненадне оставке директора нишке "Галерије" Милића Петровића, на то место је предложена досадашња помоћница директора, Емилија Ћоћић Билић.

Сутрашња седница СГ Ниша заказана је за 8 сати ујутру.

Коментара: 0


#   Ниш   СПС   директор  Игор Новаковић   Димитрије Стевановић   Одбор за именовање  Радмила Поповић   Радојко Матић   Предраг Милачић
@socijalisti @redinmind @
[ Додај коментар ]