Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Stižu" novi niški direktori, među njima neki i pod istragom zbog nepotizma!

rssBookmark and Share

08.06.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Na jutros održanoj sednici Odbora za imnovanje SG Niša predloženi su novi v.d direktora nekih javnih preduzeća.

Mnogi nezadovoljni predlogom novih direktora u Nišu
Mnogi nezadovoljni predlogom novih direktora u Nišu

Na mesto v.d. direktora niškog SC „Čair“ imenovan je Dragan Perić dosadašnji direktor, međutim njemu je istekao mandat i trenutno po zakonu, mora da bude u v.d. stanju

Za v.d. direktora ustanove „Apoteka Niš“ predložen je "sporni" Radojko Matić nekadašnji direktor, protiv koga je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula istragu zbog nepotizma, umesto doskorašnjeg direktora Dimitrija Jankovića, kome je istekao mandat.

Naime, kako je juče pisao portal Južna Srbija Info, nakon poziva predsednika OO SPS Medijana Igora Novakovića, Radojko Matić nema podršku OO SPS Medijana i Palilula jer je on pre mesec dana isključen iz Socijalističke partije Srbije. Po mišljenju ova dva odbora, neshavatljivo je da Dimitrije Janković ne bude ponovo predložen na tu funkciju kada iza njega stoje vidni rezultati toj ustanovi..

"Ovakovm odlukom više je nego iznenađen predsednik OO SPS Medijana Niš, koji smatra da je ovakva odluka skandalozna, jer je Dimitrije Janković u potpunosti opravdao svoju funkciju.

Takođe treba napomenuti da su upravo zbog ovakve situacije i reagovali OO Medijana i OO Palilula smenom šefa odborničke grupe i članom odbora za imenovanje, jer SPS ne želi da se ovakve odluke donose samovoljom dvojice funkcionera, koji na najodgovornije funkcije u gradu postavljaju svoje "reciklirane" kadrove! OO Medijana SPS se u potpunosti ograđuje od ovakve odluke", kaže naš sagovornik iz SPS-a.

Takođe, ovakovm odlukom više je nego iznenađena i Radmila Popović gradska odbornica ispred Pokreta “Dosta je bilo”, koja smatra da je ovakav odluka skandalozna, kada je po njenim rečima Dimitrije Janković u potpunosti opravdao svoju funkciju.

Sasvim je izvesno da JKP "Gradska toplana" dobija novog v.d  direktora Predraga Milačića (bivši direktor JKP Objedinjena naplata), osobu od struke za koga mnogi kažu da je jedan od retkih u gradu "sačuvanog obraza", a dosadašnji direktor Zoran Stojanović ostataje da radi u ovom javnom gradskom preduzeću dok se ne steknu uslovi za njegov odlazak u penziju.

JKP "Goricu", bi trebalo da vodi Igor V. Novaković (SPS), inače zaposlen u ovom preduzeću.

Posle iznenadne ostavke direktora niške "Galerije" Milića Petrovića, na to mesto je predložena dosadašnja pomoćnica direktora, Emilija Ćoćić Bilić.

Sutrašnja sednica SG Niša zakazana je za 8 sati ujutru.

Komentara: 0


#   SPS     Južna Srbija region   Južna Srbija Info   Igor Novaković   Dimitrije Stevanović   Zoran Stojanović   Dimitrije Janković   Agencija za borbu protiv korupcije   Dragan Perić   Apoteka Niš   Odbor za imenovanje   Mila Popov   Dosta je bilo   Radmila Popović   Radojko Matić   Predrag Milačić
@socijalisti @juznasrbija @redinmind @DostaJeBilo @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima