Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тако потребна, још једна акција највеће нишке општине "За бебу више"

rssBookmark and Share

Ниш 14.06.2019. Јужна Србија Инфо

Још једна Акција „Медијана за бебу више“ одржана је у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана и Комисије за младе и пронаталитетну политику ове општине, уз учешће око 200 малишана.

Тако потребна, још једна акција највеће нишке општине "За бебу више"

Циљ акције је да се укаже на значај проширења породице и родитељства, a у складу са државном стратегијом у области пронаталитетне политике која има приоритет у раду централне нишке општине.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић уручио је пет златних медаља свим учесницима пузања, јер су сви, како је објаснио - и победили. То су Душан Милојковић, Тара Јовановић, Лука Јовановић, Лазар Цветковић и Дара Павловић. 

Коцић је подсетио је да је највећа нишка општина пета у Србији по издвајањима за најмлађе, по истраживању Покрета за децу три плус из Чачка,  и да држи корак са јединицима локалне самоуправе, иако то није.

-Уз помоћ коју одобравамо брачним паровима да дођу до потомства са 200 хиљада динара, стипендирамо студенте са око 11.500 динара и то 12 месеци, помажемо талентима. Дајемо 120 хиљада динара за трећерођену бебу у породици и десет хиљада за прворођену у недељи, подсетио је Коцић. 
- Овакве акције су већ традиција, ово је пета по реду, и намењена је деци. Као што видимо, најмлађи уживају у дружењу са маскотама, они мало старији раде неке корисне ствари, а маме и тате уживају у целом догађају, додао је први човек нишке општине. 

У манифестацији су учествовали најмлађи суграђани Градске општине Медијана, малишани из Предшколске установе „Пчелица“, родитељи. Уз такмичење беба у пузању деца су учествовала и у занимљивом програму. Учесници манифестације која увек окупи велики број малишана и привуче велику пажњу грађана награђени су слаткишима. Градска општина Медијана препознатљива је годинама по издвајањима у области популационе политике и посвећености новим генерацијама. Уз издвајања из буџета, велика пажња се посвећује дружењу најмлађих и њиховој социјализацији кроз најразличите активности, као што су догађаји под слоганом „Медијана за бебу више“. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   градске општине   Градска општина   Небојша Коцић   Медијана за бебу више   Комисија за пронаталитетну политику
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима