Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлијe траже хитну смену Бојана Аврамовића, директора РА "Југ", због непримерених изјава

rssBookmark and Share

Ниш 27.01.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Удружени покрет слободних станара тражи хитну смену директора Развојне агенције "Југ", Бојана Аврамовића, а новинарска удружења негодују због његовох "захтева" да се медији "притегну".

Фото: TV Zona Plus
Фото: TV Zona Plus

Због непримерених изјава у емисији  Јужниих Вести "60 минута", УПСС, тражи хитну смену Бојана Аврамовића, директора Регионалне развојне агенције "Југ".

Аврамовић некадашња перјаница Веље Илића у Нишу, након преласка у Српску напредну странку, позиционирао се као директор Развојне агенције "Југ", за коју нико са сигурношћу не може да каже чиме се заиста бави, након несуспешне реализације Регионалног центра за отпад "Келеш".

Град Ниш већ има Канцеларију за локални економски локални развој (КЛЕР), а још једна паралелна-слична агенција по обављању делатности, само је на терет грађана Србије.

Такође Аврамовић је често виђен на аеродрому "Константин Велики", па се стиче утисак да је у том јавном предузећу задужен за "маркетинг", мада званично својим "стручним" знањем и искуством не партиципира у нишкој ваздушној луци.

Новинарска удружења оштро негодују и траже осуду због његовох "захтева" да се медији "притегну".

Медијска јавност је узнемирена и његовим непримереним изјавама "да медије треба притегнути", по закону из 90-тих година. Ову изјаву су осудила сва новинарска удружења.

Такође добар део "изворних" чланова СНС у Нишу не подржава Аврамовића, као конверта, а који је притом заузео значајне функције у Нишу.

Саопштење УПСС преносимо у целости..

После изјаве Бојана Аврамовића, директора Развојне агенције „Југ“, дате у студију Јужних вести, а која гласи:

„Је л’ ви знате да смо ми штета за државу, нас 300.000 људи овде? ‘Ајде да прерачунамо колико смо ми сви платили порез“,

он мора да поднесе оставку или да буде безусловно смењен. Апаратчик који се налази на челу институције задужене за развој Ниша и овог краја Србије, се отворено изјашњава против развоја, иначе неразвијеног подручја. Изјашњава се против делатности која је, декларативно, његов превасходни задатака на функцији на коју је инсталиран. Грађани Ниша су штета за државу!!!

Скандалозна изјава председника државе о томе да се једно јавно предузеће развија на штету другог, неупоредиво моћнијег, престоничког јавног предузећа, је последњи и белодани доказ, јавно изречен, да тзв. унутрашњост мора да жртвује све ресурсе зарад егоистичног интереса државно-партијског врха.

Трансфер путника из Ниша за БГ аеродром

УПСС изражава сумњу у то да су овакве изјаве на трагу интереса концесионара који ће добити концесионарско право на експлоатацију Београдског аеродрома.

Као што партијска држава субвенционише стране „инвеститоре“ великим девизним средствима за свако (бедно палћено) радно место у њиховим погонима, тако и у овом случају мора да нагна договорену(?) масу путника концесионару на шалтер. Иначе…

Без обзира да ли се ради о дилетантизму или полтронизму речени директор не може да буде ни на челу иоле озбиљне стамбене заједнице, а камоли на челу (да ли такозване?) Развојне агенције „Југ“. Подсећамо, и Бојана Аврамовића и градско руководство, да су за такав положај неопходни и функционална писменост и морал.

Због штеточинске политике партијске државе и градске власти, Ниш је до сад, изгубио важна градска својства. Ево чињеница:

Угашен ЕПС Југоисток. Штета је у стотинама милиона динара, сваке године.
Угашена Регионална привредна комора и уведена обавезна чланарина. Стотине милиона динара неповратно одлазе из Ниша.

Регионални јавни медијски сервис није дозвољен Нишу и ако на то има право по Медијској студији. Само Нови Сад по том основу приходује 2 милијарде динара годишње, а Београд око 6 милијарди динара. Када се на то дода Закон о финансирању локалне самоуправе, штета је скоро половина буџета Ниша.

Ниш је принуђен да плаћа дугове Србијагаса кроз буџет Србије. У 2017. години то је било око 70 милијарди динара! А немамо никакве додирне тачке са Србијагасом, већ са посредником Југоросгазом, преко кога се, иначе, по додатној тарифи, Ниш снабдева гасом.

Ниш мора да финансира изградњу гасовода кроз целу Србију осим јужно од Појата. Гасовод Јужно од појата сам финансира, без помоћи државе, а за рачун Југоросгаза.

Ниш мора да финансира и „пројекат“ „Београд на води“.

У другим градовима се обнављају зграде оштећене бомбардовањем. Када ће се то десити у Нишу? И то је из буџета, дакле плаћа и Ниш.

Коридор 10 је давно завршен, осим у делу Ниш – Бугарска граница. То се задње ради.

Прави се брза пруга Београд – Будимпешта, а Ниш још није ни почео са измештањем пруге из градског језгра.

Ненаменска средства из буџета Србије више но Ниш примају и Нови Сад, и Лесковац, и Краљево и Суботица.

Ако се све паре константно извлаче се из Ниша, питамо се, има ли још неког новог пореза за плаћање? Када су сва добро плаћена места премештена на север земље, а нама дато да будемо на Заводу за запошљавање или да мотамо каблове, са којим парама да плаћамо порезе, прирезе, разрезе, таксе… које власт поваздан измишља?

Дакле, Ниш није штета за државу, али је Аврамовић неоспорна штета за Ниш.

Остало је још неразјашњена изјава „ми смо на другој планети“. На којој?

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   медији  аеродром Константин Велики   Бојан Аврамовић   Регионална развојна агенција ЈУГ
@sns_srbija @


 


[ Додај коментар ]