Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трећа награда за пројекат "Лесковачке пијаце"

rssBookmark and Share

Лесковац 14.11.2016.

Жири 25. међународног Салона урбанизма доделио је трећу награду Дирекцији за урбанизам и изградњу Лесковац у категорији Урбанистички пројекти и реализација за пројекат „Изградња комбиноване пијаце“.

Трећа награда за пројекат "Лесковачке пијаце"

У овој категорији приспело је укупно 12 пројеката, а прве две награде припале су пројекту за изградњу „Железничке станице Београд центар“ и пројекту „Ново гробље Подгорица“.

„Трећа награда утолико је значајнија, јер је додељена у категорији пројекти и реализација. Ово потврђује да наше идеје не остају само на папиру, већ их претварамо у реалност - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је честитао свима који су учествовали у изради и реализацији овог пројекта.

На Салону урбанизма који је одржан од 8. до 12. новембра у Сремској Митровици награду је у име града примила Ивана Јоксимовић, главни урбаниста.

„Захваљујући овим улагањима део града у којем се налази пијаца добио је потпуно нови изглед. Ово је велика потврда за све који су учествовали у изради и реализацији овог пројекта - напоменула је Јоксимовић која је подсетила да је Салон урбанизма био организован и у Лесковцу 2012. године.

У изради урбанистичког пројекта „Изградња комбиноване пијаце“ учествовао је тим Дирекције за урбанизам и изградњу који је предвођен дипломираним инжењерима архитектуре Иваном Ранђеловић, одговорним урбанистом и Александром Ђорђевићем, одговорним пројектантом архитектуре.

„У току 2015. године усвојен је урбанистички пројекат, израђена је техничка документација, реализована прва и започета друга фаза пројекта. Друга фаза реализације завршена је 2016. године, а реализација треће фазе се очекује 2017. године - рекао је Миленко Миленковић, директор Дирекције за урбанизам и изградњу.

Дирекција за урбанизам и изградњу је у изградњу нове зелено-робне пијаце и уређење комплекса око ње инвестирла око 120 милиона динара.

Други рад са којим је ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу Лесковац учестовала на салону је у категорији Планови генералне регулације - План генералне регулације 2 у Лесковцу - "Центар-запад".

Коментара: 0


#   Лесковац   Београд   Горан Цветановић   пијаца   Дирекција за урбанизам и изградњу     Дирекција за урбанизам   награда   Миленко Миленковић   урбанизам   Ново гробље   Салон урбанизма   Иван Ранђеловић
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима