Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Treća nagrada za projekat "Leskovačke pijace"

rssBookmark and Share

Leskovac 14.11.2016.

Žiri 25. međunarodnog Salona urbanizma dodelio je treću nagradu Direkciji za urbanizam i izgradnju Leskovac u kategoriji Urbanistički projekti i realizacija za projekat „Izgradnja kombinovane pijace“.

Treća nagrada za projekat "Leskovačke pijace"

U ovoj kategoriji prispelo je ukupno 12 projekata, a prve dve nagrade pripale su projektu za izgradnju „Železničke stanice Beograd centar“ i projektu „Novo groblje Podgorica“.

„Treća nagrada utoliko je značajnija, jer je dodeljena u kategoriji projekti i realizacija. Ovo potvrđuje da naše ideje ne ostaju samo na papiru, već ih pretvaramo u realnost - rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je čestitao svima koji su učestvovali u izradi i realizaciji ovog projekta.

Na Salonu urbanizma koji je održan od 8. do 12. novembra u Sremskoj Mitrovici nagradu je u ime grada primila Ivana Joksimović, glavni urbanista.

„Zahvaljujući ovim ulaganjima deo grada u kojem se nalazi pijaca dobio je potpuno novi izgled. Ovo je velika potvrda za sve koji su učestvovali u izradi i realizaciji ovog projekta - napomenula je Joksimović koja je podsetila da je Salon urbanizma bio organizovan i u Leskovcu 2012. godine.

U izradi urbanističkog projekta „Izgradnja kombinovane pijace“ učestvovao je tim Direkcije za urbanizam i izgradnju koji je predvođen diplomiranim inženjerima arhitekture Ivanom Ranđelović, odgovornim urbanistom i Aleksandrom Đorđevićem, odgovornim projektantom arhitekture.

„U toku 2015. godine usvojen je urbanistički projekat, izrađena je tehnička dokumentacija, realizovana prva i započeta druga faza projekta. Druga faza realizacije završena je 2016. godine, a realizacija treće faze se očekuje 2017. godine - rekao je Milenko Milenković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Direkcija za urbanizam i izgradnju je u izgradnju nove zeleno-robne pijace i uređenje kompleksa oko nje investirla oko 120 miliona dinara.

Drugi rad sa kojim je JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac učestovala na salonu je u kategoriji Planovi generalne regulacije - Plan generalne regulacije 2 u Leskovcu - "Centar-zapad".

Komentara: 0


#   Leskovac   Beograd   Goran Cvetanović   pijaca   Direkcija za urbanizam i izgradnju     Direkcija za urbanizam   nagrada   Milenko Milenković   urbanizam   Novo groblje   Salon urbanizma   Ivan Ranđelović
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima