Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konačno počela rehabilitacija puta Leskovac - Jašunjski manastiri

rssBookmark and Share

Leskovac 14.03.2018. Južna Srbija Info

Počeli su radovi na rehabilitaciji opštinskog puta OP-16, Leskovac – Jašunjski manastiri, deonica Leskovac – most na Južnoj Moravi.

Konačno počela rehabilitacija puta Leskovac - Jašunjski manastiri

Vrednost ugovora, radova je oko 56,5 miliona dinara. Sredstva za realizaciju obezbedili su Republika Srbija, Ministarstvo privrede, kroz projekat - Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture u iznosu od 23,1 miliona dinara i Grad Leskovac u iznosu od 33,4 miliona dinara. Ova suma je izdvojena za rehabilitaciju ovog opštinskog puta u dužini od 6630 metara.

Upravljanje investicijom rukovodi JP Urbanizam i izgradnja Leskovac. Radovi se izvode na osnovu projekta koji je uradila JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ i na osnovu rešenja o overi glavnog projekta.

Izvođač radova je „TRACE PZP VRANJE“ d.o.o. iz Vranja. Rok za izvođenje radova je 60 dana i oni se sastoje u izradi stabilizovane bankine od tucanika, izradi 2 sloja asfalta na kolovozu i izradi stalne saobraćajne signalizacije.

„Svesni koliko je putna infrastruktura bitna za funkcionisanje grada i okoline, nastojimo da sve saobraćajnice održavamo u što je moguće boljem stanju. Do sada smo rekonstruisali, rehabilitovali, sanirali i izgradili preko 60 saobraćajnica. Činjenica da grad Leskovac obuhvata 144 naseljena mesta i da je pred nama veliki posao, ali će rad na poboljšanju izgleda puteva i ulica i dalje biti jedan od naših prioriteta", rekao ja na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   saobraćaj   Direkcija za urbanizam i izgradnju   Direkcija za urbanizam   sanacija   Ministarstvo privrede   Jašunjski manastir   JP Urbanizam i izgradnja
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima