Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш у корак са светским плесачем, Хулиом Марињом

rssBookmark and Share

Ниш 19.11.2017.

Југ Србије је, ових дана, по ко зна који пут у текућој години домаћин танго догађаја.

Ниш у корак са светским плесачем, Хулиом Марињом

Овога пута, у Нишу је, од 17. до 19. новембра организован Танго семинар са маестром Хулиом Марињом (Julio Mariño) коме се, током пропутовања по Европи, указала прилика да пажњу посвети и танго плесачима са ових простора.

Колико је познато, ово је први пут да Ниш угости танго плесача оваквог ранга. Хулио Марињо је као 15-годишњи дечак почео да се бави тангом, а 1996.гoд. добија стипендију Аргентинске Владе за учење танга са најпознатијим старим танго милонгеро учитељима из Аргентине, организовану ради очувања танго знања и традиције за генерације које долазе. Учесник је Танго Мундијала – светског првенства у тангу. Од 2008. године Хулио Марињо сваке године проводи по шест месеци у Европи и САД држећи танго семинаре.

У Београду је гостовао већ четири пута. Његови семинари су тако организовани да имају ’’употребну’’ вредност, а знање са њих може се употребити већ на првој наредној милонги (плесном догађају).

Организацију овог догађаја потписују Плесни клуб "SWING" Ниш, Плесно - креативни студио "Авангарда", Лесковац, "Danza Maligna" Ниш, а пре свих Саша Стаменковић, танго плесач из Алексинца, који је све ово повезао у једну лепу причу која је, како сазнајемо, само увод за спектакл који би могао да се одржи у мају наредне године у овом граду.

Семинар је, иначе, потпомогао и град Ниш, а посебна захвалност иде Зорану Раденковићу, помоћнику градоначелника за туризам и комуникације који је плесачима обезбедио простор за одржавање семинара - Галерију савремене ликовне уметности.


#   Ниш   Лесковац   Алексинац   плес   Саша Стаменковић   Аргентина   танго   Зоран Раденковић   плесни клуб   Хулио Марињо   Свинг плесни клуб
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима