Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу и Алексинцу забринутост због пораста случајева тровања паса

rssBookmark and Share

Ниш 07.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У последње време Ниш и Акесинац се суочавају са алармантним порастом случајева тровања паса на градским површинама, изазивајући озбиљну забринутост међу представницима удружења за заштиту животиња, власницима и грађанима.

Фото: скриншот Удружење "Пит" ФБ
Фото: скриншот Удружење "Пит" ФБ

Само јуче су пријављена три нова случаја тровања, што је укупно 18 случајева тровања у последњих осам дана. Информације које круже друштвеним мрежама указују да је отров бачен на више локација широм града, укључујући Тврђаву, кеј поред Тврђаве, кеј код Градске топлане, Дурлан поред некадашње фабрике "Нитекст", као и на Трошарини.

Огорчени грађани изражавају своју забринутост и тугу због губитка својих љубимаца. Једна Нишлијка је путем друштвених мрежа поделила своје искуство и упозорила власнике паса да буду опрезни након што је њен пас отрован на кеју.

Удружење "Пит" такође је реаговало на ову ситуацију, изражавајући своје жаљење због изгубљених живота паса и истичући озбиљност проблема.

Родитељи су упозорени да обрате пажњу на своју децу како не би дошла у контакт са отровом.

Градоначелница Ниша апелује на све грађане да заједно спрече постављање отрова и масовно тровање паса, истичући да је то опасност не само за животиње већ и за децу која проводе време на зеленим површинама.

Удружење је ангажовало надлежне институције како би се предузеле хитне мере и зауставила ова озбиљна претња по безбедност животиња и деце.

Ово је алармантан проблем који захтева хитно решавање и пажњу целокупне заједнице како би се заштитила сигурност и добробит животиња и грађана Ниша и Алексинца.


#   Ниш   Алексинац   тровање   пси   Удружење Пит   тровање паса
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима