Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ученици из Ниша искључују предрасуде

rssBookmark and Share

Ниш 11.03.2018. Јужна Србија Инфо

Пројекат "Искључи предрасуде" спроводи се у средњим школама у Нишу током фебруара и марта 2018. године уз подршку Мисије ОЕБС у Србији. У пројекту учествују електротехничка школа Никола Тесла, Медицинска школа, Уметничка школа и гиманзије Стеван Сремац и Бора Станковић.

Ученици из Ниша искључују предрасуде

Циљ пројекта је да ученике средњих школа охрабри да критички мисле и аргументују своје ставове о радикалном екстремизму у нашем друштву. Више од 120 деце учествовало је у радионицама, а ђаци су затим сами организовали акције.

До сада је одржано 11 радионица промишљања које су пратиле ученичке акције на различите теме. Ученици Уметничке школе припремили су плакате на тему забране десничарских партија и говора мржње. Из електротехничке школе одлучили су да одрже дебату на ове две теме, док су у гимназији Стеван Сремац одлучили да напишу правила понашања која ће важити у школи и пошаљу апел медијима из Ниша да не користе говор мржње у својим текстовима.

Наставница из гимназије Бора Станковић је са својим ученицима урадила анкету о мишљењу ученика на ове теме и јавно су представили резултате у холу школе. Ученици Медицинске школе направили су презентацију о скривеним фашистичким знаковима у нашем окружењу.

Након одржаних акција ученицима ће бити приређен завршни догађај 29.3.2018. године у гимназији Стеван Сремац, где ће им бити додељени сертифиакти и поклони, а ученици ће представити своје акције осталим ученицима из других школа и представницима медија.

Уколико желите да сазнате више о пројекту или ступите у контакт са наставницима који су учествовали, можете нас контактирати на број 060/3624-011 или путем мејл адресе milica@gradjanske.org 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Бора Станковић   Стеван Сремац   ученици     ОЕБС   вршњачко насиље   Гимназија Бора Станковић   предрасуде
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима