Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Упола мање газдинстава у топличком крају

rssBookmark and Share

10.05.2011.

У општинама Топличког округа - Прокупљу, Куршумлији, Блацу и Житорађи ове године поднето је 50 одсто мање захтева за регистрацију пољопривредних газдинстава него 2010. године, саопштила је данас Управа за трезор у Прокупљу.

ПРОКУПЉЕ -Према подацима ове Управе у законском року до почетка маја захтев за обнову и регистрацију пољопривредних газдинстава у прокупачкој општини поднело је 1.520 власника пољопривредних газдинстава, док је прошле године у исто време било регистровано близу 6.000 газдинсатва.

У Куршумлији је такав захтев ове године поднело 1.597 пољопривредих газдинстава, а прошле године било је поднето 3.174 захтева. Тај број смањен је и у Житорађи, са 3.256 прошле на 1.906 захтева ове године.

Најизраженији пад забележен је у општини Блаце, изразито пољопривредној општини, где је ове године поднето 1.386 захтева, а претходне их је било 3.000. У Управи за трезор тако драстичан поад захтева за регистрацију пољопривредних газдинстава тумачи се оштријим прописима ресорног министарства. Ти прописи ће стриктно одвојити оне који се професионално баве пољопривредом и живе од ње од оних коима је то допунска делатност, рекли су стручњаци за агро економију.

Коментара: 0


#
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима