Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Интервју са Ољом Бећковић (видео)

Bookmark and Share

10.03.2016. insajder.net

Новинарски кодекс: „Новинар/уредник треба да извести јавност о притисцима који угрожавају слободу информисања и независност медија. Аутоцензура се сматра кршењем професионалних и етичких норми.“

Интервју са Ољом Бећковић (видео)

Утисак после Утиска

Оља Бећковић, и поред тога што тврди да је укидање емисије Утисак недеље последица цензуре, сматра да су за овакво стање у медијима криви најугледнији представници новинарске професије.

Ољу Бећковић смо питали, између осталог, како је дошло до тога да новинари и политичари буду „на ти“, али и које су замке таквог односа. У разговору за Инсајдер.нет Оља Бећковић каже да је њена недавна изјава да је подржавала власт ДС-а стављена у погрешан контекст јер се њено политичко опредељење никада није видело у емисијама Утисак недеље. Она наглашава да се с политичарима никада није дружила приватно. Понавља да је премијер Србије одговоран за укидање Утиска недеље  и да не разуме његову изјаву за Инсајдер. нет. Подсетимо, Александар Вучић није желео да говори о оптужбама да је он одлучио да Утисак недеље буде укинут, уз констатацију да не препричава приватне разговоре, као и да је права адреса за питања о укидању Утиска недеље руководство ТВ Б92. 

Инсајдер...

Портал Инсајдер.нет отворили смо темом о медијима „Рат за истину“, којом ћемо се бавити и у наредном периоду у рубрици "Инсајдер у изградњи". То је рубрика у којој свакодневно можете да пратите нове информације о медијима, анализе и интервјуе...

Сматрамо да је то једно од најважнијих питања за ово друштво зато што ниједна власт од 2000. године до данас није прихватила улогу медија као контролора власти у интересу јавности. Свако ко дође на власт покушава на разне начине да од новинара и медија направи послушнике. Истовремено, новинари не само да на то често пристају, већ и свакодневно крше новинарски кодекс.

ВИДЕО ИНТРЕВЈУ СА ОЉОМ БЕЋКОВИЋ

аутор: insajder.net​

video...

Коментара: 0


#   Александар Вучић   медији   интервју   Оља Бећковић   инсајдер портал
@avucic @Insajder_net @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима