Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић на конфернцији за медије: Странцима поручујем, у циркусу нема припитомљених вукова, а ни Вучића

rssBookmark and Share

04.01.2023. РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић у свом обраћању на годишњој конференцији. Велико хвала грађанима на разумевању свега што се збивало у претходној години, поручио је Вучић и истакао да смо сачували финансијску стабилност, као и да је постигнут огроман успех по питању смањења стопе јавног дуга, извештава РТС.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Истиче и да ће цена гаса бити најнижа, а цена електричне енергије друга најнижа у Европи. Навео је да је девет земаља повукло косовску независност и да чекамо десету. 

О наводима Цајта: У циркусу нема ни вука ни Вучића

Немачки Цајт је навео, како је пренео Дојче веле, да Европска унија може само чврстом руком да "припитоми" председника Србије Александра Вучића, уз тврдњу да он води политику која штети ЕУ, региону и самим Србима.

Вучић је рекао да је велика и моћна Немачка, доживљава је као најважнијег партнера за Србију.

"Док је била Ангела Меркел то је било могуће, онда су дошли други људи који желе Србију какву они желе да виде", рекао је Вучић.

Немачка је најважнији спољнотрговински партнер – 7,5 милијарди је размена, 77.000 људи ради у немачким компанијама у Србији, подсетио је Вучић.

"Све се своди на моју слободарску политику", рекоа је Вучић.

Како је рекао, одговориће овог пута другачије. "Моја ћерка има 20 година, пре 15 година водио сам је у циркус, Вукана нисам водио у циркус", рекао је Вучић и упитао која је највећа животиња по тежини – то је слон, а најјачи је тигар.

"Ја сам се у циркусу нагледао и слона и тигра. А када говоре о припитомљавању Вучића, ја још вука нисам видео у циркусу. Ни Вучића ни вука. То им је лекција за сва времена", одговорио је председник Србије.

"Дуално образовање је оно што прави разлику између Србије и осталих у региону"

Вучић се осврнуо и на дуално образовање и истакао да је то оно што прави разлику између Србије и осталих у региону.

"То је оно што привлачи инвестиције из Јапана и из Немачке, из Кине. Зато морамо да наставимо са тим много снажније и много јаче", рекао је Вучић и најавио додатна улагања у ИТ сектор и вештачку интелигенцију.

Србија мора, каже, да буде једна од 30 најмодернијих земаља која ће да грабе у том смеру.

"Мораћемо још да појачамо наше резерве хране, биће је све мање у Европи и свету"

Истакао је да је прехрамбена сигурност веома важна тачка. "Имамо 20 месеци резерви пшенице, 13 месеци кукуруза и не бисте веровали, 30 месеци сунцокрета", навео је Вучић.

"Мораћемо још да појачамо наше резерве, још да појачамо прехрамбену сигурност, зато што ће хране бити све мање и у Европи и у свету", додао је председник.

И соли и шећера ће, истиче, бити довољно за наредне године.


#   Нова година   Александар Вучић   Влада Републике Србије   медији
@avucic @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима