Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Алекса Стојадиновић на Факултету уметности 17. јуна 2014.

rssBookmark and Share

17.06.2014. Факултет уметности

У уторак 17. јуна 2014. публици ће се представити Алекса Стојадиновић, студент кларинета у класи мр Милоша Мијатовића уз клавирску сарадњу Милице Мицић.

Алекса Стојадиновић на Факултету уметности 17. јуна 2014.

Као гост на концерту наступиће студент Никола Стефановић.

На програму су дела Хиндемита, Вебера, Равела, Сен Санса и Брамса.

Алекса Стојадиновић рођен 23.5.1993 године у Београду. Тренутно је студент ИИИ године Факултета уметности у Нишу на одсеку за кларинет у класи професора спец. Милоша Мијатовића. Учествовао је на многим такмичењима где осваја прве награде. Већ шест година похађа курсеве Вељка Кленковског који се одржавају у Тивту где наступа са  камерним оркестром дувача где се премијерно изводи модерно дело Нине Перовић “Неки Људи”. Школске 2013. године одржао је два солистичка концерта у Нишу. Исте године осваја прву награду на такмичењу “Даворин Јенко” у Београду.

Детаљан програм можете погледати на http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/aleksa-stojadinovic-klarinet-i-milica-micic-klavir/

Хуманитарни концерт ће се одржати у Концертно - изложбеном простору ФУ, Књажевачка 2а. Улаз за све концерте до краја јуна је слободан и нису потребне промотивне улазнице.

---

Концертна сезона ФУ 2014. је проглашена хуманитарном активношћу кроз прикупљање добровољних новчаних прилога који ће бити уплаћени на наменски рачун Владе Републике Србије. Акција прикупљања новчаних средстава ће трајати до краја 2014. али и током 2015. године. Професори и студенти Факултета уметности у Нишу кроз наступе на хуманитарним концертима дају свој скромни допринос великим хуманим напорима целе заједнице како би се помогло онима којима је помоћ неопходна.


#   Факултет уметности   концерт   студенти   Алекса Стојадиновић   Милица Мицић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима