Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Анђа Шушић и Драган Вилић вољеноме Нишу″

rssBookmark and Share

Ниш 19.10.2023. Јужна Србија Инфо

Представљање књижевног рада Анђе Шушић, књижевника из Новог Сада и Драгана Вилића, књижевника из Ужица. Четвртак, 19. октобар 2023, од 18 сати, Галерија НКЦ- а

„Анђа Шушић и Драган Вилић вољеноме Нишу″

Модератор: Татјана Миленковић, уредник Научно-популарног и образовног програма

Књижевница Aнђа Шушић је рођена у Гајдобри, на Аранђеловдан 1947. Ту завршава основну школу, а затим одлази у Земунску гимназију. Дипломирала је на Филозофском факултету у Новом Саду, на Студијској групи  за историју.  До сада је објавила седам књига, а све је почело са Гајдобром, књигом која је урађена као дуг и захвалност завичају. Затим су објављене две збирке поезије, Аурозан и Надахнуће и збирке приповедака, Огледала и Траг нокта. Објавила је и два романа, Кореспонденције духа и ума – роман епистоларне форме који је урадила као коаутор књижевника Драгана Вилића и Сача, романа – есеја, који ће бити представљен у Галерији НКЦ- а у четвртак, 19. октобра 2023, од 18 сати.
Иначе, гђа Шушић је члан Савеза књижевника у отаџбини и расејању, Друштва књижевника Војводине и Књижевне заједнице Југославије. Номинована је за члана Матице српске и Удружења књижевника Србије, сарадник  је „Нове зоре″ и „Луче″. Њени радови су објављивани у многим домаћим и страним часописима. У штампи је њен трећи роман, Рам зуа слику, дело од пет стотина страница, којег сви жељно очекујемо.
За Драгана Вилића слободно можемо рећи да је књижевник који се остварио у скоро свим књижевним врстама, од поезије свих мотива, све до романа, а роман који ће вечерас бити представљен је роман Блудница, његова седамнаеста књига по реду. Срж овог романа је блуд, страст и љубав, али његов костур чине религијске приче које почињу Новим заветом, легенде, митови, ауторове дилеме и ауторова филозофија. Иначе, прва књига му је била збирка поезије Стаклено царство, која је објављена у Књижевној заједници Васо Пелагић у Бањалуци, 2000.
Рођен је 1956. у селу Браићевићи, поред  Гацка, у БИХ.  Од 1959. до 1992. Је живео у Сарајеву, а од 2002, до 2021. у Америци, када се са супругом враћа на Балкан и налази мир у подножју планине Златибор, у Ужицу. Члан је Удружења књижевника Србије, Удружења књижевника Републике Српске, Књижевног клуба Скадарлијска боемија и  редован члан Матице Српске.
Овом приликом ће бити речи и о заједничкој књизи гђе Анђе Шушић и гдина Драгана Вилића, Кореспонденција духа и ума, о роману епистоларне форме.


#   Ниш   Нишки културни центар   књижевно вече
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима